Шмигаль і Блікен зустрілися в США – подробиці

У п’ятницю, 22 квітня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час візиту до США провів переговори з главою Держдепу США Ентоні Блінкеном з питань фінансової та військової допомоги України, а також вони обговорили нові санкції проти країни-агресора Росії.

Читайте також: Ленд-ліз для України: гучна назва або реальна допомога

Про це повідомили на офіційному телеграм-каналі прем’єр-міністра України.

Провідними темами зустрічі були повномасштабне вторгнення російськиї окупаційних військ в Україну та підтримка нашої держави зі сторони США.

“Скоординували позиції з багатьох питань. Під час зустрічі наголосив: санкції, фінанси та зброя – ключові складові перемоги України. Рівень допомоги США у цьому складно переоцінити”, – наголосив очільник уряду.

Шмигаль закликав партнерів відключити всі російські банки від системи SWIFT, а саму Росію визнати державою-спонсором тероризму. Це могло б дати потужний політичний сигнал для всього світу. Водночас він сподівається на сприяння США щодо входу України в ЄС.

“Сподіваємося, США дипломатично та економічно сприятимуть реалізації європейської перспективи України та вступу нашої країни до ЄС”, – сказав Шмигаль.

У свою чергу очільник Держдепу Блінкен гарантував, що Сполучені Штати продовжуватимуть максимально підтримувати Україну і будуть надалі активно координувати свої дії з європейськими союзниками, щоб посилити тиск на агресора Росію.

Як повідомляв “Апостроф”, США роблять все можливе, аби постачати в Україну зброю відповідну до її запитів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *