Битва за Донбас – Гайдай розповів про ситуацію у Луганській області

Українська армія упродовж 18 квітня на Луганщині та Донеччині відбила сім атак ворога. Ситуація складна, проте Збройні сили України тримають лінію оборони.

Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай під час національного телемарафону.

За його словами, у Луганській області Збройні сили відбили наступи окупантів у Рубіжному та Попасній, ворог зазнав втрат живої сили.

Загалом за добу українці знищили десять танків, 18-ть одиниць броньованої та вісім одиниць автомобільної техніки, одну артилерійську систему, міномет з розрахунком. У цих районах підрозділи протиповітряної оборони збили один ворожий винищувач Су-30, а також чотири безпілотники типу “Орлан-10”.

Він зауважив, що ескалація на фронті розпочалася, ситуація складна, проте українські військові тримають оборону.

Тримають позиції (ред. – ЗСУ). Але, звісно, суттєво вночі було збільшено і кількість атак ворога, і кількість обстрілів, і авіаудари наносилися, але жодних успіхів ворог не мав взагалі“, – зазначив глава ОВА.

Нагадаємо, 18 квітня російські окупанти активізували наступ уздовж усієї лінії зіткнення на Сході України. Ключові сили супротивника кинуто на прорив оборони української армії на Луганщині та Донеччині, встановленні контролю над Маріуполем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *