Війна в Україні – на які міста може напасти армія Путіна

Якщо Росії вдасться здобути перемогу на Донбасі, де вона розпочала новий наступ 18 квітня, Путін може зважитися на захоплення ще шести великих українських міст: Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Миколаєва, Одеси та Києва.

Про це пише видання Daily Mail.

Після ганебного провалу на першому етапі війни та вимушеного відступу від української столиці, Москва збирається здобути “першу велику перемогу” на українському Донбасі. Окупанти, які протверезіли від поразки, підготувалися до битви за Донбас серйозніше – в останні два тижні вони стягували війська на схід України.

Більшість ЗС РФ сконцентрована в Ізюмі за 70 км на південь від Харкова, звідки вони мають намір просуватися в напрямку Маріуполя.

Якщо окупантам вдасться взяти Маріуполь, російські війська підуть на північ, щоб з’єднатися зі своїми силами в районі Ізюму та взяти підрозділи ЗСУ на Донбасі у “кліщі”.

Очевидно, Путін хоче оточити угруповання українських військ ООС, щоб змусити їх здатися або знищити.

Якщо Росії вдасться втілити цей план після окупації всієї території Донецької та Луганської областей, Путін може зважитися атакувати інші обласні центри України: Харків, Дніпро, Запоріжжя та Миколаїв. Також небезпека загрожує Одесі та Києву.

Раніше високопосадовець із національної безпеки Великобританії заявив, що президент Росії Володимир Путін прагне якоїсь перемоги “незалежно від людської вартості”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *