Облога Маріуполя – Шмигаль закликав світ не допустити гуманітарної катастрофи у місті

У місті Маріуполь, за яке досі змагаються російські військові, назріває гуманітарна катастрофа.

Про це розповів український прем’єр Денис Шмигаль у коментарі АВС news.

За його словами, для росіян це місто є стратегічно важливим, адже дозволить російським військам на півдні з’єднатися з військами на Донбасі, також у Росії з’явиться ключовий порт.

Наразі місто залишається під контролем України, проте мешканці Маріуполя страждають від нестачі продуктів, тепла та електрики.

Вони просять усіх наших партнерів підтримати та допомогти зупинити цю гуманітарну катастрофу“, – наголосив Шмигаль.

Також він прокоментував те, що нібито президент РФ переконаний, що виграє війну. Шмигаль розповів, що при такій упевненості – росіянам підконтрольне лише одне велике місто, також вони зазнали чималої втрати у вигляді крейсера “Москва”.

Прем’єр зазначив, що Україна відкрита для дипломатії, але якщо Росія не хоче вести переговори, українська сторона продовжить боротьбу.

Ми не здамося, не залишимо нашу країну, наші сім’ї, нашу землю. Тому ми будемо боротися абсолютно до кінця, щоб перемогти в цій війні“, – повідомив він.

Також Шмигаль зауважив, що в Україні лише половина економіки працює, тому країні необхідна фінансова підтримка.

Нам потрібні додаткові санкції від західних партнерів. Нам потрібно більше боєприпасів, щоб захистити нашу країну та європейські кордони“, – додав глава уряду.

Раніше “Апостроф” писав, що Маріуполь майже з перших днів повномасштабного вторгнення РФ перебуває в облозі, влаштованій російськими окупаційними військами. За цей час окупанти знищили фактично все місто, але продовжують терор мирного населення і боротьбу з українськими військовими.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *