Мирні переговори з Росією – Кулеба пояснив значення оборони Маріуполя

Багатостраждальний Маріуполь майже 50 днів знаходиться в облозі, влаштованій російськими окупаційними військами. За цей час окупанти знищили фактично все місто, але однаково продовжують терор мирного населення та боротьбу з українськими військовими. Повне знищення захисників Маріуполя стане червоною лінією в переговорах з Росією, які після Бучі й так зайшли в глухий кут.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму інтерв’ю CBS News.

“Ситуація в Маріуполі і важка у військовому відношенні, і трагічна. Місто більше не існує. Залишки української армії та велика група мирних жителів здебільшого оточені російськими військами. Вони продовжують боротьбу, але, судячи з того, як поводиться російська армія в Маріуполі, вони вирішили за будь-яку ціну зрівняти місто із землею”, – сказав він.

За словами Кулеби, жодних контактів із російськими дипломатами на рівні МЗС за останні тижні не відбулось. Україна комунікує з Росією тільки за допомогою переговорних груп. Така ситуація склалася після оприлюднення інформації про воєнні злочини росіян у Бучі.

“Єдиним рівнем контакту є переговорна група, що складається з представників різних інституцій та членів парламенту. Вони можуть продовжити свої консультації на експертному рівні, але жодних переговорів на високому рівні не ведеться. Після Бучі було – особливо важко було продовжувати розмову з росіянами. Але, як сказав наший президент, Маріуполь може бути червоною лінією”, – наголосив Дмитро Кулеба.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що знищення українських військових у Маріуполі поставить крапку на всіх перемовинах із країною-терористом РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *