Війна в Україні – онлайн подій 15 квітня – останні новини війни

Повномасштабна війна українського народу проти російських загарбників триває вже 51-й день. Щодня окупанти втрачають сотні людей, продовжуючи атакувати українську армію та вбивати мирних жителів.

Станом на ранок 15 квітня ворог сконцентрував свої сили на південному та східному напрямках.

“Апостроф” продовжує слідкувати за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 14 квітня



19:40 Керівник поліції Київської області Андрій Небітов розповів, що окупанти змушували жителів захоплених міст носити пов’язки як знак, що людину перевірили, і до нього не ставитимуться з особливою прискіпливістю. На жаль, багатьом із них це не допомогло. Російські вбивці все одно вбивали всіх підряд.

19:15 Розмінування всієї деокупованої території Київщини може зайняти до року, заявив голова Київської ОДА Олександр Павлюк.

18:45 Внаслідок сьогоднішнього обстрілу Миколаєва загинуло 4 особи, поранено – 15. Про це розповів губернатор Миколаївської області Віталій Кім в ефірі телемарафону. За його словами, зараз за життя чотирьох поранених борються лікарі.

18:40 Голова Харківської ОВА Синегубов заявив, що внаслідок обстрілу Харкова загинуло 7 людей, серед них одна дитина. 34 – поранені, з них – 3 дітей.

18:25 Канцлер Німеччини Олаф Шольц планує збільшити військовий бюджет країни на 2 млрд євро в основному для надання допомоги Україні, повідомило агентство Reuters з посиланням на джерело в німецькому уряді.

17:55 Вперше з початку війни в Україні російська авіація завдала бомбових ударів дальніми бомбардувальниками Ту-22М3. Удару було завдано по Маріуполі, заявив спікер Міноборони України Олександр Мотузяник.

17:40 Бійці 25-ї омсбр ЗС РФ (в/ч 29760, м. Луга, Ленінградська обл.), які воювали в Україні, мають серйозні психічні проблеми через великі втрати особового складу. Психіатри виявили у 70% військовослужбовців 25 омсбр симптоми посттравматичного синдрому.

17:21 Відсьогодні після заходу сонця хмарочос Емпайр-Стейт-Білдінг на 15 хвилин будуть підсвічувати синьо-жовтими кольорами. Акція триватиме до 1 червня.

16:52 У Росії намагаються подолати кризу, що виникла внаслідок санкцій Заходу. “Уралвогонзавод” (Нижній Тагіл) це російський виробник бронетехніки, в першу чергу – основного танка Т-72.

16:40 До Києва щодня повертаються 40-50 тисяч людей, заявив голови КМДА Микола Поворозник. Основні проблеми через це проблеми з транспортом, тому що столицю понад місяць готували до оборони, і фортифікаційні споруди та блокпости ускладнюють рух. А ось з продовольством жодних проблем нема.

16:16 Понад 900 тіл загиблих від рук окупантів оглянули на Київщині, повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

16:05 Росіяни обстрілюють Миколаїв із забороненої зброї: є загиблі та поранені:

  • Протягом дня ворог хаотично обстрілює житлові квартали, культурні об’єкти та приватні підприємства Миколаєва.
  • Росіяни ще раз застосовують заборонені міжнародними договорами касетні боєзапаси невибіркового ураження.
  • По місту б’ють реактивними системами залпового вогню.
  • На жаль, серед цивільного населення є загиблі та поранені.

15:26 Радник голови МВС Вадим Денисенко під час телемарафону заявив, що нардеп від «ОПЗЖ» Віктор Медведчук, затриманий СБУ, «надійно захований і нікуди не подінеться»:

«Якщо говорити про те, чи він надійно захований, – так, нікуди він не дінеться, цього разу йому не вдасться нікуди втекти. Минулого разу, я хотів би нагадати, йому вдалося втекти через те, що за певний час до вторгнення рішенням суду з нього було знято браслет»

15:03 Візит президента США Джо Байдена до України поки що не планується. Очікується, що Київ відвідає американський високопосадовець.

Про це повідомляє Bloomberg. Як повідомили агентству у Білому домі, візит Байдена до України поки що не розглядається. Київ із візитом може відвідати високопосадовець. При цьому не уточнюється, про кого йдеться.

14:00 Російські війська сьогодні обстріляли Ніколаєва. Удару було завдано по одному з районів міста, є постраждалі.

Про це в Telegram повідомляла голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва у Telegram.

13:45 Київська міська рада на засіданні 15 квітня, в якому взяли участь 93 депутати, ухвалила рішення про перейменування колишнього скверу родинних міст на честь дружби Києва та Москви на сквер Героїв Маріуполя.

13:11 Вночі ЗСУ приземлили гелікоптер Ка-52.

13:05 Миколаїв зазнав ракетного удару. Є загиблі та поранені

Як повідомляють очевидці, від ракетної атаки постраждали мирні мешканці. Наразі точна кількість жертв та поранених невідома.

12:59 Президент нагадав, що перемога близько

12:30 Кияни отримали ще 1,6 тисяч продуктових наборів

Їхній Фонд Ріната Ахметова доставив до терцентру соціального обслуговування Солом’янського району.

У наборах: згущене молоко, борошно, макарони, цукор, пшенична крупа, консервоване тушковане м’ясо.

Загалом для мешканців столиці Фонд Ріната Ахметова вже передав понад 26,5 тисячі наборів виживання. Загалом продуктові набори від Фонду отримають 200 тис. українців.

12:08 США в рамках нового пакету військової допомоги передадуть Україні гелікоптери Мі-17, які раніше призначалися афганському уряду Гані, але їх не встигли доставити, бо таліби цей уряд повалили.

“Ці 11 Мі-17 призначалися для Афганістану. Вони надходять із наших запасів”, – сказав офіційний представник Пентагону Джон Кірбі на брифінгу.

За словами Кірбі, раніше США вже передали Україні п’ять гелікоптерів.

“Це не вперше, коли ми направляємо їм Мі-17”, – сказав він.

11:37 В Україну масово повертаються мирні жителі, які поїхали після початку повномасштабного вторгнення Росії. Як повідомили в ООН, це ускладнює гуманітарні проблеми всередині країни.

“Це неминуче створить нові проблеми для гуманітарного реагування на кризу, оскільки людям буде потрібна підтримка для реінтеграції у свої спільноти або пошук відповідних приймаючих спільнот, якщо повернення до своїх домівок неможливе або недоцільне”, – наголосили в організації.

11:09 Кораблі НАТО увійшли до Балтійського моря для навчань із сусідніми країнами альянсу та країнами-партнерами, повідомило Міністерство оборони Естонії.

10:42 Командир 36-ї бригади морпіхів, майор Сергій Волина закликає владу провести деблокаду Маріуполя у найкоротші терміни або військовим, або політичним шляхом.

Про це він заявив у коментарі “Українській правді”.

За словами Волини, захисники Маріуполя ведуть запеклі бої, противник агресивно настає. Ситуація є критичною.

Командир 36-ї бригади впевнений, що Маріуполь може врятувати або термінову військову операцію, або політичне рішення.

За його словами, деблокаду міста “можливо і необхідно провести в найкоротші терміни, залучити досвідчених командирів та необхідні кошти”.

“Ситуацію може вирішити різка військова операція чи політичне рішення”, – наголосив Волина.

10:10 У п’ятницю, 14 квітня, в Україні погоджено роботу дев’яти гуманітарних коридорів. Евакуацію мирного населення заплановано у трьох областях.

Евакуація на власному автомобілі діятиме з міст Маріуполь, Бердянськ, Токмак та Енергодар у Запоріжжі на власному транспорті.

Також працюватимуть евакуаційні коридори:

  • Сєвєродонецьк – Бахмут (місце зборів – проспект Хіміків, 28).
  • Лисичанськ – Бахмут (місце зборів – РТІ, 40 років Перемоги, вул. Сосюри, 324).
  • Попасна – Бахмут (місце зборів – вул. Першотравнева, 42).
  • с. Гірське – Бахмут (місце зборів – вул. Гагаріна, 13).
  • Рубіжне – Бахмут.

9:26 Анджей Дуда підписав закон, що запроваджує ембарго на російське вугілля.

Крім того, закон передбачає можливість заморожувати активи осіб, які підтримали російську агресію.

9:16 Флагман Чорноморського флоту Російської Федерації крейсер “Москва” прикривав південний напрямок та херсонське угруповання окупантів на території України. З його ліквідацією можливі “приємні сюрпризи” на цьому напрямку, каже Арестович.

8:40 Зеленський пояснив, чому не покидає Київ

Президент вважає це неможливим сценарієм.

“У мене не було б навіть такої думки, якби я не був президентом. Я був би в Україні. Як я можу це все залишити? А зараз, коли це для мене висока відповідальність, я не міг цього зробити”, — пояснив голова. держави.

8:21 Речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук заявив, що Росія найближчим часом активізує повітряну розвідку в Одеському регіоні. Імовірність нанесення ракетних ударів залишається високою.

8:09 З Донбасу сьогодні заплановано один евакуаційний поїзд. О 16:30 він вирушить із Покровська до Чопа. Про це повідомляє “Укрзалізниця”.

Склади на інші працюючі вокзали в регіоні не подаються через зниження пасажиропотоку.

7:45 Ворог продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі України.

ЗСУ продовжують героїчно захищати країну від окупантів. І поки агресор зазнає чималих втрат на полі бою, він продовжує бомбардувати мирні міста та населені пункти.

На Луганщині російські військові проводять безуспішні спроби захопити населені пункти Попасна та Рубіжне, повідомляє Генштаб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *