Війна в Україні – онлайн хроніка 11 квітня та останні новини

Йде 47-й день повномасштабної війни українського народу проти російських окупантів. Російські війська зазнають великих втрат, продовжуючи вбивати мирних українців. Згідно з даними ООН, з 24 лютого в Україні загинуло майже 1800 мирних мешканців.

Пізно ввечері 10 квітня у Миколаєві пролунав сильний вибух.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 10 квітня

_____________________________________________________

07:48 Відео з села Бузова, що поблизу Бучі. Тут виявили братську могилу з цивільними.

07:27 Адміністрація Байдена готова надавати зброю, яка дозволить Україні завдати удару по російських військових аеродромах, що підвищить шанси ЗСУ витримати новий наступ, повідомило кореспонденту CNBS джерело в Пентагоні.

07:09 Австралія надасть Україні додаткову військову допомогу на $20 мільйонів, зокрема – протитанкову зброю та заряди до неї.

06:59 Воєнна обстановка в Україні на 47-й день відкритого вторгнення РФ не свідчить про жодну стабілізацію. Ворог продовжує накопичувати сили, а його кінцевою метою є вся країна. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

06:42 Священники УПЦ МП збирають підписи під зверненням до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков з позовом проти патріарха Кирила, який підтримав війну Росії проти України. Звернення вже підписали 190 священників.

06:34 З початку повномасштабного військового вторгнення загинули 1793 мирних жителя. Про це повідомляється у звіті на сайті ООН. Серед загиблих також 142 дитини. Також 2439 людей, зокрема 229 дітей, отримали поранення.

В ООН також зазначили, що реальна кількість загиблих може виявитися значно більшою, оскільки інформація з місць ведення боїв може надходити із затримкою.

06:34 Потужний вибух пролунав пізно ввечері у Миколаєві. Як повідомляє голова військової адміністрації Віталій Кім, постраждала як мінімум одна людина, яку поранили уламки розбитого скла.

“Уточнюємо, спрацювало ППО чи долетіло все-таки…” – зазначив Кім.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *