Арестович розповів, що заважає окупантам швидко наступати

На сході України російські війська в рамках першого етапу наступу кілька діб марно намагаються атакувати з півночі та півдня, водночас очікуючи прибуття підкріплення.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович російському правозахиснику Марку Фейгіну, яке доступне на YouTube.

За його словами, росіяни очікують на прибуття підкріплення, на другий ешелон – 10 БТГр з Далекого Сходу. Водночас російські війська, виведені з півночі України, ще не готові наступати.

“Це останні, які накопичуються біля Харкова, 5-та армія. А також тих, кого вивели у нас із півночі – з Києва, Чернігова та Сум. Кажуть, мовляв, 14-го (ред. – квітня) буде новий наступ… Ні, це все одне й те саме, що буде поетапним, по рубежах. І 14-го почнуть вводити другий ешелон, це буде продовження цього наступу, якщо взагалі буде: тому що не дуже виходить у першого, а другий не горить бажанням вступати в бій”, – зазначив Арестович.

Радник голови Офісу президента зауважив, що армія РФ намагатиметься здійснювати наступ на Донбас одночасно з півночі й півдня. Проте шансів на успіх у протистоянні з Силами оборони України не мають, переконаний він.

Наразі активність російської армії проявляється у напрямку міст Запоріжжя та Херсон. При цьому на шести напрямках окупантам було завдано поразки. У найближчі два тижні на Донбасі очікуються важкі бої, які вирішать розвиток наступної воєнної фази.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Арестович розповів про ключовий момент війни в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *