Вступ України до Євросоюзу – коли можемо отримати статус кандидата

Президент України Володимир Зеленський отримав анкету щодо членства України в Євросоюзі та обіцяв бути готовим із відповідями через тиждень. Одержання України статусу кандидату очікується у червні.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина на своєму акаунті в Twitter.

“Ми вже проробили велику підготовчу роботу, тому готові діяти швидко. Чекайте на отримання статусу кандидата у червні”, – написала вона.

За словами Стефанішиної, такий крок України – “частина одужання та перемоги над російським агресором”. Вона додала, що Росія хоче змінити демократичний курс нашої країни.

Фото: twitter.com/StefanishynaO

Фото: twitter.com/StefanishynaO

Раніше “Апостроф” писав, що президент Європарламенту Роберта Метсола вважає, що Україна може стати членом ЄС швидше, аніж це відбувалося в інших випадках. Основною умовою є оперативне надання відповідей на запитання Європейської комісії.

Нагадаємо, Роберта Метсола дала українцям три важливі обіцянки: посилення санкцій для Росії, підтримку на шляху до Євросоюзу та допомогу у відновленні країни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *