Орбан змінив позицію щодо трагедії у Бучі та війні в Україні – заява влади

У суботу, 9 квітня спікер прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Берталан Хаваші від його імені засудив військові злочини проти мирного населення, які були скоєні в Бучі.

Про це повідомляє угорське видання Telex.hu.

Хаваші сказав, що Угорщина підтримує проведення міжнародного розслідування, спрямоване на встановлення винуватців кровопролиття. За його словами, прем’єр-міністр вважає, що агресію проти України розв’язали росіяни.

“Це загальна позиція Європейського Союзу, і Угорщина є частиною цієї позиції. І з приводу всіх звірств, я думаю, що всі вони повинні бути розслідувані, (…) у будь-якому випадку, громадянське населення має бути захищене, жорстоке поводження з громадянським населенням має бути рішуче засуджено, і такі випадки мають бути розслідувані. Ми хочемо незалежного та неупередженого розслідування”, – заявив Хаваші.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський повідомив, що один із впливових політиків ЄС зажадав від нього підтверджень того, що масові вбивства в Бучі сталися насправді та не є постановкою. Згодом стало відомо, що то був прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Раніше віцепрем’єр Польщі Ярослав Качинський заявив, що якщо глава уряду Угорщини Віктор Орбан “не бачить” військових злочинів російських окупантів у Київській області, “йому слід відвідати офтальмолога”, і додав, що Польща не може співпрацювати з Будапештом, доки його позиція по Україні не зміниться.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *