Орбан втягнув Угорщину в проблеми через війну в Україні – Польща зробила заяву

Якщо голова уряду Угорщини Віктор Орбан “не бачить” військових злочинів російських окупантів у Київській області, “йому слід відвідати офтальмолога”. Польща не може співпрацювати з Будапештом, доки його позиція щодо України не зміниться.

Про це в інтерв’ю Radio Plus заявив лідер партії “Право і справедливість”, віцепрем’єр Польщі Ярослав Качинський.

За словами політика, раніше він утримувався від оцінок поведінки Віктора Орбана, але тепер зазначає, що його поведінка є однозначно негативною.

“Коли він каже, що не бачив, що сталося у Бучі, йому треба порадити сходити до офтальмолога”, – каже Качинський.

Він додав, що Польща не може співпрацювати з Угорщиною, допоки позиція її прем’єр-міністра щодо війни Росії проти України не трансформується. Примітно, що досі обидві держави були близькими союзниками та спільно протистояли Брюсселю.

Попри попередження голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн, що Угорщина порушить санкції проти країни-агресора Росії, якщо виконає свою обіцянку платити за російські енергоносії в рублях, спікер угорського уряду Золтан Ковач в інтерв’ю CNN заявив, що у Будапешта з Москвою двосторонній контракт, у зв’язку з чим вибір валюти є нібито технічним питанням.

Також Ковач підтвердив, що його країна, як і раніше, відмовляється постачати військову допомогу Україні. За його словами, Угорщина бачить трагедію, яка відбувається в Україні через війну, але не збирається брати участь у ній.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що президент Росії Володимир Путін нібито дав ствердну відповідь на пропозицію про зустріч із лідерами України, Франції та Німеччини у Будапешті для припинення вогню.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *