Джонсон прилетів до Києва – останні новини зустрічі із Зеленським

9 квітня, у суботу, відбулись переговори прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона із президентом України Володимиром Зеленський у Києві, на яких лідери обговорили новий пакет фінансової та військової допомоги для України.

Про це повідомив Володимир Зеленський у своєму офіційному телеграм-каналі.

За словами речника глави британського уряду, Джонсон прилетів в Україну для особистої зустрічі із президентом Зеленським на знак солідарності з українським народом та для обговорення довгострокової підтримки України з боку Великої Британії, зокрема йдеться про допомогу в обороні та санкціях проти країни-агресора Росії.

Фото: Zelenskiy / Officia

“Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон – один із найбільш принципових противників російського вторгнення, лідер щодо санкційного тиску на Росію та оборонної підтримки України”, – написав Володимир Зеленський.

При анонсі цього візиту заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга назвав Велику Британію “лідером у оборонній підтримці України, лідером в антивоєнній коаліції, лідером у санкціях щодо російського агресора”.

Фото: Zelenskiy / Officia

Раніше прем’єр-міністр Борис Джонсон виступив із заявою про жорстке засудження дій РФ та її окупаційних військ в Україні, у якій він пообіцяв “заморити голодом військову машину Путіна”, назвавши його воєнним злочинцем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *