Війна в Україні – у трьох звільнених областях відновлюють логістику

У звільнених від агресора Київській, Сумській та Чернігівській областях стартують роботи з розчищення та відновлення ключових логістичних маршрутів.

Про це у Facebook повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

“Разом зі стартом відновлення інфраструктури постраждалих територій, ми вимушені в оперативному режимі позбавлятися слідів варварства, що залишили по собі російські загарбники. Це завали будинків, повалені дерева, спалені машини”, – розповів він.

Зокрема, дорожники незабаром розпочнуть роботи на критично важливій трасі М-01 Київ — Чернігів. Паралельно на Чернігівщини проводиться прибирання міст та сіл.

“Ми проводимо перемовини з місцевим бізнесом, шукаємо варіанти для швидкого відновлення роботи підприємств, відновлення чи перебудови ланцюжків постачання. Пріоритет — запуск економіки усіх звільнених регіонів”, – підкреслив Кубраков.

За його словами, на Київщині розчищено 29 км траси М-06 Київ — Чоп. Продовжуються роботи і в Ірпені, де розчищено вже 16 км вулиць. У Стоянці та Ірпені поруч з тимчасовими переправами влаштовуються тимчасові дороги, які забезпечать сполучення міст-супутників зі столицею.

“Продовжується прибирання одної з ключових у Сумські області маршрутів Н-12 Суми — Полтава, зокрема розчищено та укріплено під’їзд до тимчасового мосту. Найближчими днями стартує прибирання інших доріг області, а вже завтра розпочнемо допомагати місцевій владі у прибиранні міста Тростянець”, – заявив очільник Мінінфраструктури.

Кубраков нагадав, що у цьому населеному пункті розташована Тростянецька шоколадна фабрика — системоутворююче виробництво, яке забезпечує близько 1100 робочих місць в Україні. Уряд підтримує контакт з компанією-власником підприємства Mondelez і працює над тим, щоб фабрика працювала на повну потужність, створювала робочі місця і сплачувала податки. Зокрема, обговорюються рішення для повноцінного відновлення логістики та розширення експортних можливостей, пояснив міністр інфраструктури.

“Це перші кроки, за якими слідом буде вже більш масштабна відбудова. Будемо робити все, щоб економіка працювала, щоб країна жила і мала можливості допомагати силам оборони”, – резюмував він.

Як раніше повідомив заступник голови ОП Кирило Тимошенко, у Київській області стартував ямковий ремонт на пошкодженій внаслідок обстрілу ділянці траси Київ-Чоп.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *