В Україні змінять географічні назви, пов’язані з Росією – що пропонують у Раді

В Україні можуть змінити всі географічні назви, які символізують Росію. У парламенті зареєстрували проєкт закону про деколонізацію топонімії та упорядкування географічних назв.

Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

Йдеться про законопроєкт №7253. Повна його назва звучить так: “Про внесення змін до Закону України “Про географічні назви” щодо деколонізації топонімії та впорядкування використання географічних назв у населених пунктах України”.

Документ вже направлено на розгляд профільного комітету.

Із законопроєкту випливає, що буде заборонене присвоєння географічним об’єктам назв, що звеличують, увіковічують, пропагують, символізують Росію, її визначні, пам’ятні, історичні, культурні місця, міста, дати, події та російських діячів. Буде заборонено називати населені пункти та різні географічні об’єкти на честь тоталітарного і радянського режиму.

Як вказують його автори, документ покликаний:

  • зменшити вплив РФ на внутрішню політику України та світогляд українців;
  • створити передумови для унеможливлення агітаційно-пропагандистської діяльності осіб, які вороже налаштовані до України;
  • прискорити дерадянізацію і дерусифікацію України, сприяти зміцнення духу і моралі нації.

Нагадаємо, що у Росії на тлі розв’язаної війни в Україні, провалу плану її швидкого захоплення та обурення такими діями світу – почали поширювати “методички” з “правильними” поясненнями ситуації для народу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *