Мінінфраструктури спростило отримання ліцензій на автоперевезення

З 6 квітня процедура отримання ліцензій на внутрішні та міжнародні автомобільні перевезення пасажирів та вантажів стає значно простішою та оцифрованою. А термін розгляду заявок скоротився з 10 до 1-3 днів.

Детальніше про нововведення для українських перевізників розповіли в пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

“Мінінфраструктури спрощує отримання ліцензії на основні види автомобільних перевезень”, – пояснили у відомстві.

Так, для всіх видів ліцензій вдвічі скорочено обсяг необхідних документів. Також скасовано необхідність підтвердження трирічного досвіду роботи, подачі документів про наявність матеріально-технічної бази та договорів.

Автоматизована електронна система прийому заявок на отримання відповідних ліцензій почне свою роботу з 13 квітня 2022 року.

Для отримання ліцензії необхідно буде створити електронну заяву у системі “ШЛЯХ” (розділ Ліцензування). У заяві треба вказати види господарської діяльності, а також інформацію про транспортні засоби. Після цього завантажити кольорові фотокопії свідоцтв про реєстрацію ТЗ та тимчасових реєстраційних талонів, якщо передбачено їх оформлення, та натиснути кнопку ВІДПРАВИТИ заяву до ДСБТ.

Ліцензії на період дії воєнного стану в Україні оформлюються в електронному вигляді та оприлюднюються на порталі електронних сервісів Державної служби безпеки на транспорті. Відповідні зміни були внесені постановою КМУ № 368 від 25 березня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *