Переговори про припинення війни в Україні – Кремль зробив відволікаючий маневр

Кремлівське керівництво, попри очевидний провал бліцкригу та небажання російських військових гинути в Україні, не має наміру підписувати з Києвом будь-які угоди щодо припинення бойових дій.

Про це у коментарі “Апострофу” зазначив голова Інституту світової політики Євген Магда.

За словами експерта, перед російською групою переговорників на чолі з екс-міністром культури РФ Володимиром Мединським не стоїть завдання знайти дипломатичний вихід із ситуації. Кремль лише імітує переговорний процес з Україною, щоб створити вигідну картинку перед Заходом у перспективі мати можливість торгуватися за скасування деяких санкцій.

“Незважаючи на заяви Кремля, що зустріч президентів Зеленського і Путіна можлива, Москва в даний час не стане її проводити і підписувати угоди, оскільки ситуація на фронті загалом складається на користь ЗСУ, а не кремлівських окупантів. Військово-політична мета РФ – завдати Києву болючу поразку (повністю відрізати від Чорного та Азовського морів або розбити угруповання ЗСУ на Донбасі) і з позиції сили диктувати умови. Зараз у окупантів таких можливостей нема, тому росіяни не готові про щось домовлятися”, – каже політичний експерт.

Раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив про плани організувати переговори Володимира Зеленського із Володимиром Путіним. Формально російське керівництво ніби-то демонструє готовність до такої зустрічі на найвищому рівні. Спікер російського президента Дмитро Пєсков наполягає, що особистій зустрічі президентів має передувати “фіналізація роботи за текстом договору, візування та парафування цього тексту з боку високопосадовців”.

Насправді Москва саботує процес. Як раніше писав “Апостроф”, Володимир Мединський, повернувшись із недавньої зустрічі з українською делегацією у Стамбулі, дав зрозуміти, що жодного відведення російських військ із території України зараз чекати не варто.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *