Звернення Зеленського до парламенту Бельгії – тези та відео

У четвер, 31 березня, президент України Володимир Зеленський з відеозв’язку звернувся до Федерального парламенту Бельгії. У своїй промові він попросив надати Україні більше зброї та членство в ЄС, а проти Росії посилити санкції.

“Апостроф” публікує основні тези цього звернення.

Зеленський розповів, що понад 90% Маріуполя повністю зруйновано російською армією. При цьому загинули тисячі мирних маріупольців, яких ховають у місті. Місто, яке знаходиться у повній блокаді, не здається протягом трьох тижнів.

“Сьогодні це найстрашніше місце у Європі. Там пекло. Там катастрофа, яку всі знають, увесь світ. Але ніхто не має достатньої рішучості, щоб допомогти зупинити катастрофу у цьому місті та інших містах нашої держави”, – заявив президент України.

Він зазначив відсутність сміливості для того, щоб закрити небо над Україною від російських ракет і літаків.

Також глава держави зазначив, що Україна вже віддала тисячі життів у війні за свободу у Європі.

Він сказав, що є зовсім різні світи. Світ тих, хто реально бореться за свободу проти тиранії, яка бажає розколоти Європу, та світ тих, хто вважає, що російські алмази в Антверпені або доступність для РФ європейських портів важливіша, ніж війна на сході Європи.

“Наші захисники гідні того, щоб отримати від Європи, за свободу якої вони й воюють, зброю, яка точно зупинить наступ Росії, а значить наступ тиранії”, – заявив Зеленський.

“Коли ми говоримо про літаки, танки, артилерійські системи, протикорабельну зброю, ми говоримо про те, що дійсно потрібно. І що мають країни Євросоюзу, НАТО”, – додав він.

Президент зазначив, що українці гідні, щоб європейські компанії нарешті перестали заробляти разом із тими, хто намагається їх знищити.

“Наші захисники гідні того, щоб не гадати про критерії, а знати, що Україна буде членом Європейського Союзу”, – сказав український лідер.

“Ми вдячні вам, дуже вдячні вашій державі за підтримку, яку ви надали. Бельгія однією з перших надала нам оборонну допомогу”, – додав Зеленський.

Він нагадав, що світ коштує більше, ніж будь-що, ніж будь-які цінності, ніж будь-які алмази, будь-які угоди з Росією, будь-яке російське судно в європейських портах, будь-який барель російської нафти.

“Кожен із вас добре знає, що робити, щоби повернути мир. Щоб бути справді гідними Європи. Допоможіть нам і зробіть це! Зброя. Санкції Членство у ЄС”, – резюмував Зеленський.

Раніше президент України Володимир Зеленський у відеоформаті виступив перед парламентом Австралії. Він закликав країну запровадити додаткові мита на товари із Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *