Карта бойових дій в Україні та зведення Генштабу ЗСУ – останні новини на 27 березня

Пройшла 33-а доба протистояння українського народу вторгненню військ РФ. До кінця понеділка, 28 березня, противник продовжує спроби захопити Маріуполь, Чернігів та Київ.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Українські захисники продовжують оборонятися на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямах, зосереджуючи зусилля на:

  • недопущенні просування супротивника у напрямах населених пунктів Слов’янськ та Барвінкове;
  • занятті населених пунктів Кам’янка, Топільське;
  • створенні умов поліпшення тактичного становища у районі міста Чугуєва;
  • стримування атак противника в районах населених пунктів Рубіжне, Лисичанськ, Попасна, не допускаючи обходу основних сил угруповання.

Одночасно Сили оборони продовжують утримання кругової оборони Маріуполя та оборону та стримування просування противника у районі Чернігова.

Угруповання, що захищає Киів, з метою покращення оперативного положення та утримання зовнішнього рубежу оборони, продовжують бойові дії, утримують контроль за ситуацією в населених пунктах Мотижин, Лісне, Капітанівка та Дмитрівка.

Частиною сил продовжується ведення оборонної операції у інших визначених районах, проводиться стабілізаційна операція, виконуються завдання територіальної оборони та здійснюються контратаки на окремих напрямках.

Противник ослаблений, дезорієнтований, значна його частина відрізана від логістичного забезпечення й основних сил. Зниження бойового потенціалу підрозділів противника командування окупаційних військ намагається компенсувати невибірковим вогнем артилерії та нанесенням ракетно-бомбових ударів, знищуючи таким чином інфраструктуру українських міст.

Як повідомляв “Апостроф”, мер Ірпеня заявив увечері про звільнення міста від російських окупантів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *