Відбір ЧС-2022 – турнірна таблиця, календар, шанси і всі розклади

За підсумками жовтневих матчів європейського відбіркового турніру чемпіонату світу-2022 (ЧС-2022) визначилися перші два учасники Мундіалю від Старого світу – це збірні Німеччини та Данії.

Ще вісім учасників планетарного форуму в Катарі стануть відомі через місяць. Саме в середині листопада завершиться європейський відбірковий турнір у групах – їхні переможці і виступлять на ЧС-2022.

Ще три учасники отримають право зіграти на світовому форумі як переможці раунду плейоф. На цій стадії зіграють команди, що посіли другі місця у своїх групах відбору та два колективи з Ліги націй (станом на сьогоднішній день це команди Уельсу та Австрії).

Ось яка ситуація у групах відбіркового турніру ЧС-2022 і розклад ігор, що залишилися:

У групі A опинитися у плейоф цілком може збірна Португалії, у якої залишилося дві непростих гри – в гостях із Ірландією і вдома із Сербією. Саме у другій зустрічі і визначиться, хто від групи безпосередньо потрапить на ЧС-2022, а хто зіграє в раунді на вибування.

Тут за пряму путівку на світовий форум поборються Швеція та Іспанія, які зіграють в очному матчі в останньому турі на полі останньої. Теоретично поборотися за плейоф можуть греки, але у дві поразки “Червоної фурії” на фініші особливо не віриться, хоча вона як раз і зіграє з обома конкурентами в останніх іграх (в гостях і, як писалося вище, вдома).

Вирішальним у боротьбі за перше місце у групі C стане поєдинок Італії та Швейцарії. Завершувати відбір перша буде в гостях з Північною Ірландією, а друга – вдома з Болгарією.

Ситуацію у групі D “Апостроф” детально розбирав в окремому матеріалі.

Збірна Бельгії вже майже на ЧС-2022, а ось за плейоф заочно поборються Чехія і Уельс. Першій залишилося зіграти вдома з Естонією, а другому – також на своєму полі з Білоруссю і Бельгією.

Данія вже гарантувала собі поїздку до Катару, а у плейоф, ймовірно, від групи F зіграє Шотландія.

Ситуація в цій групі досить заплутана. На пряму путівку на ЧС-2022 і на раунд плейоф є три претенденти – Нідерланди, Норвегія і Туреччина. Остання зустрінеться вдома з Гібралтаром і в гостях з Чорногорією. Перші дві зіграють між собою в останньому турі в Нідерландах. Перед цим норвежці на своєму полі прийматимуть Латвію, а “помаранчеві” на виїзді зустрінуться з Чорногорією.

Тут все вирішиться в останньому турі в поєдинку Хорватія – Росія. Перед цим перша в гостях зіграє з Мальтою, а друга прийме Кіпр.

Англія вже навряд чи віддасть перше місце у своїй групі. Їй залишилося зіграти з Албанією вдома і з Сан-Марино в гостях. Польща, ймовірно, стане другою. Вона зустрінеться з Андоррою на виїзді і з Угорщиною на своєму полі. Албанія, окрім зустрічі з англійцями, також проведе поєдинок з Андоррою вдома.

Німеччина – вже на ЧС-2022. Румунія, Північна Македонія і Вірменія поборються за плейоф. Перша вдома зіграє з Ісландією і в гостях – з Ліхтенштейном. Вірменія прийме Північну Македонію, після чого перша вдома ще зустрінеться з Німеччиною, а друга на своєму полі буде протистояти Ісландії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *