Обмін полоненими – Зеленський пояснив, як Росія зриває переговори

Російська сторона вже кілька років веде себе “по-скотськи” у питанні обміну полоненими, заручниками та утримуваними особами.

Про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю незалежним російським журналістам, повідомляє “Медуза”.

За його словами, Україна не тримає інформацію про взятих у полон у секреті і передає Росії всі списки військовополонених.

Зеленський розповів, що до нього звернулися українські військові із пропозицією обміняти всіх на всіх і не чекати кінця війни.

“Я вважаю, що є домовленість міняти всіх на всіх. Ось є там сьогодні стільки – давайте поміняємо на стільки. Це не важливо. Не мірятися 10 на 10, 11 на 11. Ой, зачекайте, ми ще підназбираємо“. Це те, що вони роблять зараз із цивільними людьми… Просто свинство якесь“, – каже президент України.

Він попередив, що коли Росія крастиме українських дітей, то Київ відмовиться від переговорів і піде з усіх переговорних майданчиків.

“Це скотство я бачив у Мінському процесі. Я назвав це скотством [ще] тоді. Ми домовилися з Путіним 2019 року, що поміняємо всіх на всіх (маються на увазі полонені, що з’явилися під час війни на Донбасі, — Ред.) у найближчі два місяці, у нас був чудовий обмін — близько 110, на мою думку, людей. Залишався ще список з їхнього боку — все ніяк вони не могли дати, хто ж їхні люди у нас у в’язницях. Списки ми передали, копію віддавали в ОБСЄ, копії всі я віддав, бо там ще були й по кримських хлопцях питання. Передав про всяк випадок. Ми передали списки туркам, німцям, французам, росіянам. Усім передали – і спеціально ОБСЄ. Щоб не було потім жодних запитань. Усе скінчилося. Нікого вони нам не змінили, ніякі “всіх на всіх” не спрацювало тоді“, – додав український лідер.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що мера Мелітополя обміняли на дев’ять російських строковиків, яких “нема в Україні”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *