Санкції проти Росії – EASA відібрало ліцензії російських авіакомпаній

Через військове вторгнення Росії в Україну, Агентство з авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) призупинило всі ліценції і розгляд нових заявок на сертифікацію для російських авіакомпаній.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України.

“Йдеться про ліцензії авіаперевізників на продукцію, запчастини, прилади, ліцензії на технічне авіаобслуговування, а також ліцензії тренувальних центрів для організацій і тренувальних пристроїв для імітації польотів”, – інформують у пресслужбі МІУ.

Рішення EASA фактично розірвало будь-які відносини з російським авіаринком та унеможливлює виконання безпекових гарантій. Літаки, позбавлені сертифікатів, більше не зможуть літати в авіапросторі ЄС.

Під санкції, зокрема, потрапили найбільші авіаперевізники агресора: “Аерофлот”, S7, “Волга-Дніпро”, “Уральські авіалінії”, “Азур” та багато інших.

Призупинені також ліцензії підприємств, які надають технічне обслуговування авіатехніки, серед яких “А-Технікс”, “S7 Інжиніринг”, “Волга-Дніпро технікс”. Відізвані сертифікати Ту-204 і Superjet 100.

Нагадаємо, 26 лютого запроваджені санкції Європейського Союзу заборонили надавати технічну допомогу чи інші послуги, пов’язані з товарами та технологіями, придатними для використання в окупантській авіації чи космічній промисловості.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *