Карта бойових дій під Києвом і зведення Генштабу ЗСУ щодо війни в Україні на кінець 20 березня

Минула 25-тя доба протистояння українського народу російському вторгненню. Станом на кінець неділі, 20 березня, завдання окупантів з розгрому ЗСУ, виходу на адмінкордони Донецької і Луганської областей, оточення Києва та встановлення контролю над Лівобережною частиною України не виконано. Частково ворогу вдалося досягти мети у Донецькому операційному районі та утримати сухопутний коридор у південній частині Херсонської, Запорізької та Донецької областей.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Через відсутність суттєвих успіхів у ході наземної операції, продовжується активне розповсюдження дезінформації та пропаганди серед населення РФ – готується підґрунтя для виправдання продовження строків війни та створення хибної уяви щодо неефективності міжнародних санкцій.

Ворог протягом доби завдавав ракетно-бомбових ударів, активно застосовував засоби повітряного нападу. Слід зазначити, що окупанти зосереджували удари на важливих об’єктах цивільної інфраструктури та житлових кварталах населених пунктів, з метою залякування цивільного населення та зниження економічного потенціалу України.

На Волинському напрямку залишається висока імовірність проведення провокацій спецслужбами РФ на білоруських об’єктах з метою втягування збройних сил Білорусі у військову операцію проти України.

На Поліському напрямку противник активних наступальних дій не проводив. Закріплюється на захоплених рубежах і проводить підготовку до наступу на Київ. За рахунок активних дій підрозділів ЗСУ окупанти на окремих напрямках блоковані.

На Сіверському напрямку противник продовжує перегрупування та зосередження сил і засобів для відновлення наступальних дій. Але неспроможний організувати якісне логістичне забезпечення підрозділів та інженерне обладнання зайнятих позицій.

На Слобожанському напрямку противник намагається здійснити приховану підготовку до поновлення наступу.

На Донецькому та Луганському напрямках українські воїни відбили сім атак ворога, знищено 12 танків, 9 БМП, 3 автомобіля, близько 170 осіб живої сили. Підрозділи ППО збили 1 ворожий Су-34 та 1 вертоліт окупантів (втрати уточнюються).

Противник продовжує нанесення авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури Маріуполя, зокрема, металургійному комбінату “Азовсталь”. Веде штурмові дії на західних та східних околицях, у напрямку центральної частини міста. Успіху не має. Зазнає втрат.

На Таврійському напрямку суттєвих змін не відзначено. З метою запобігання мітингам в окупованих населених пунктах переміщено підрозділи Росгвардії, які намагаються проводити каральні заходи проти мирного населення Херсонської та Запорізької областей.

На Південнобузькому напрямку противник деморалізований, фіксуються непоодинокі випадки залишення оборонних позицій, зброї та техніки.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що пізно увечорі 20 березня окупанти завдали ракетного удару по Києву. Удар припав по ТРЦ у спальному районі міста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *