Допомога бізнесу під час війни – що пообіцяв Зеленський

Уряд України готує пакет допомоги для українського бізнесу на період кризи, пов’язаної з військовим станом та агресією Росії. Зокрема мова йде про звільнення ФОП першої та другої груп від сплати єдиного соціального внеску (ЕСВ). Передбачається, що ця допомога також діятиме і протягом року після скасування в країні воєнного стану.

Про це заявив у ході чергового відеозвернення президент України Володимир Зеленський.

“Створено спеціальний пакет допомоги бізнесу та співробітникам. ФОПи першої та другої груп повністю звільняються від ЄСВ. Підприємства та ФОП третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав Збройних Сил України та інших захисних формувань, у тому числі тероборони. Звільнення від сплати податку на землю та орендна плата за землю державної та комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії. Все це — під час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення” , — повідомив Зеленський.

Також гарант додав, що для сплати податків буде відстрочено для всіх підприємств, які не в змозі платити через війну.

За словами Зеленського, усім керівникам органів центральної влади поставлено завдання розробити таку систему дій. Це допоможе прискорити процес відновлення України після завершення війни.

Водночас президент подякував усім власникам і керівникам підприємств, які продовжують працювати і виконувати свої зобов’язання перед своїми співробітниками, незважаючи на кризу.

Раніше ми також повідомляли про те, що Зеленський надав звання “місто-герой” шести містам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *