Під Львовом збудують ізраїльський госпіталь

У вівторок, 22 березня, у Мостиськах на Львівщині відкриють ізраїльський польовий шпиталь, де надаватимуть допомогу переселенцям, мешканцям Мостиської та сусідніх громад.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

“Працюватиме медзаклад у спеціально облаштованих наметах. Тут ізраїльські лікарі проводитимуть первинний огляд, а також діятиме окремий ковідний ізолятор. Якщо людина потребуватиме хірургічного втручання, спеціалісти з Ізраїлю зможуть оперувати у приміщеннях лікарні громади”, – розповів Козицький у Telegram.

За словами очільника Львівщини, для стаціонарного перебування хворих у шпиталі обладнали три палати: чоловічу, жіночу та дитячу. Щоб вирішити питання комунікації, на реєстрації працюватиме медик з місцевої лікарні, а ізраїльським колегам постійно допомагатиме черговий лікар.

У Львівській ОВА зазначили, що, крім надання медичної допомоги, ізраїльські медики планують проводити навчання для лікарів громади та області, а також розглядають можливість онлайн-консультацій з ізраїльськими спеціалістами різних профілів.

“У мостиському шпиталі будуть працювати майже сто осіб, понад 60 – це медики”, – сказав Козицький.

Проєкт реалізує Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю та Міністерство закордонних справ України за сприяння Фонду Шустермана, який опікується національним та соціальним проектами в Ізраїлі та JDC.

Як відомо, подібний шпиталь, який організувала американська спільнота «Сумка Самарянина», запрацював 14 березня у Львові.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *