Теракт в ТРЦ Крокус – як Путін використає його проти України

Російський диктатор Володимир Путін може використати події, які відбулися у концертному залі “Крокус Сіті Хол”, для посилення бойових дій у війні проти України.

Про це пише Вloomberg.

Журналісти видання зазначають, що після масштабного теракту, Кремль, ймовірно, використає його як привід для посилення бойових дій.

Читайте: Путін зробив заяву щодо теракту у “Крокусі” і згадав Україну

Прокремлівські пропагандистські ЗМІ почали звинувачувати у скоєному Україну. Однак у Головному управлінні розвідки МОУ спростовують причетність Києва до загибелі людей у підмосковному Красногорську.

Як зазначає заступник директора Центру геоекономіки Атлантичної ради у Вашингтоні Чарльз Лічфілд, очевидний спосіб, у який Кремль поширює цю інформацію, полягає в тому, щоб пов’язати це якось із війною в Україні.

Він підкреслив, що першою реакцією РФ може бути посилення ракетних та дронових атак по території України.

До цього представники посольства США у Москві попередили про наміри екстремістів влаштувати теракт на одному із заходів із великою кількістю людей.

Представниця Ради національної безпеки Адрієн Вотсон заявила, що “уряд США мав інформацію про заплановану терористичну атаку в Москві”. Згідно зі своєю давньою політикою “обов’язково попереджати”, Вашингтон поділився цією інформацією з російською владою, — зазначила Вотсон.

Але кремлівський диктатор Володимир Путін зі свого боку очікувано звинуватив Україну та Захід, звинувативши у спробах залякування та дестабілізації російського суспільства.

Кремлівським ЗМІ наказали звинувачувати у теракті у “Крокус Сіті Холлі” Україну. Скажімо, російське видання “Медуза” запевняє, що Кремль зобов’язав підконтрольні ЗМІ заявляти про причетність України до кривавих подій.

Першими про нібито причетність України до теракту зранку 23 березня заявили представники ФСБ. Російська спецслужба запевняла, що після скоєння теракту злочинці начебто планували перейти найбільш охоронюваний і важко прохідний кордон у Європі на поточний момент – російсько-український.

Також ФСБ стверджувала, що затримані нібито “мали відповідні контакти на українському боці”.

Російський журналіст Олександр Плющев звернув увагу, що спочатку російські ЗМІ повідомляли про затримання причетних недалеко від кордону з Білоруссю, в селищі Теплий. Але через деякий час місце затримання чомусь зненацька перемістилося в село Хацунь — подалі від Білорусі.

Нагадаємо, що число жертв теракту в ТЦ “Крокус Сіті Холл” перевищило 115 осіб.

Читайте також:

“Ми подумали, що це спецефекти”: учасник гурту “Пікнік” про стрілянину у “Крокусі”

Чи причетна ІДІЛ до теракту у Підмосков’ї: заява представника Ради нацбезпеки США

У Брянській області затримали частину підозрюваних у нападі на Crocus City Hall: фото

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *