Як закінчити війну в Україні – генерал США Філіп Брідлав назвав умову перемоги над Росією

Україна має всі шанси на перемогу у війні з Росією, якщо західні союзники дадуть Києву все, що потрібно для цього, включаючи зброю та боєприпаси.

Про це в інтерв’ю виданню Wiadomosci заявив генерал ВПС США і Верховний головнокомандувач об’єднаними силами НАТО в Європі (2013-2016) Філіп Брідлав.

За його словами, Україна переможе, коли буде виконана одна умова – з’явиться можливість “завдати удару по Росії всією військовою силою”.

Читайте також: Допомога Україні: головні підсумки зустрічі “Рамштайн-20”

Якщо Україна впаде, Путін відчує себе впевненіше – це очевидно. Москва вже втручається у справи інших країн. Я можу назвати лише дві – Грузію та Молдову. Ми вже спостерігаємо деякі форми гібридної діяльності чи діяльності у “сірій зоні””, – заявив генерал. Він зазначив: зараз важливо, щоб демократичні країни західного світу зупинили Путіна на цьому етапі.

“Ми не говоримо про Третю світову війну. Великі мислителі говорили, що найкращий спосіб уникнути війни — бути до неї готовим. І це те, що робить НАТО. Альянс прагне утримати Росію від подальших аморальних та незаконних дій у Європі та бути готовим, якщо Росія знову почне такі дії. Тому важливо, щоб альянс продовжував навчання і був готовий уникнути майбутньої війни”, – наголосив Брідлав.

Він додав, що Україні потрібні певні типи боєприпасів, чи то для F-16, чи то для систем ATACMS.

“Ця війна закінчиться саме так, як вирішать західні політики. Якщо ми дамо Україні те, що їй потрібно для перемоги, вона переможе. Стратегічно українці здобули перемогу над Росією на північ від Києва та на північний захід від Харкова. Вони також відбили більшу частину. території на півдні. Якщо Захід не дасть Україні те, що їй потрібно для перемоги, Київ буде змушений укласти мир, яким він віддасть більше земель за рахунок більшої кількості солдатів і жертв серед цивільного населення”, – сказав Брідлав.

Раніше генсек НАТО зробив важливу заяву про допомогу Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Молодих українців на фронт: сенатор США закликав Україну вирішити питання мобілізації

Україні продовжують надавати допомогу: що отримали ЗСУ, а чого не вистачає

В Німеччині поставили крапку в питанні передачі Україні ракет Taurus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *