Допомога Україні – Польща і Німеччина утворять бронетанкову коаліцію

Ініціаторами створення коаліції стали Польща та Німеччина, до яких готові приєднатися Великобританія, Швеція та Італія.

Про це повідомляє польське видання Wprost.

У відповідь на агресію Росії проти України, що триває, європейська спільнота об’єднується для створення бронетанкової коаліції, яка забезпечить Україну необхідними засобами для захисту своєї території.

Читайте також: Дрони, техніка і не лише це: Україна отримала нову партію допомоги від країни НАТО

Таке рішення було ухвалено за підсумками зустрічі міністрів оборони Польщі та Німеччини.

Основною метою коаліції є надання Україні сучасних видів бронетехніки, які здатні протистояти російським силам на полі бою. Така допомога передбачає постачання сучасних танків, бронетранспортерів та артилерійських систем.

За словами польського міністра оборони Владислава Косиняка-Каміша, до цієї коаліції приєднаються Велика Британія, Швеція та Італія.

Обидва чиновники також домовилися про створення сил швидкого реагування в Європі. Ця формація почне діяти вже з липня цього року, а їх чисельність становитиме 5 тисяч військових – по 2500 тисяч із Польщі та Німеччини.

Міністр оборони Польщі заявив про неможливість заморожування військового конфлікту між Росією та Україною, але підкреслив, що його країна не розглядає можливість введення військ на українську територію.

Трохи раніше голова Франції Еммануель Макрон завляв про створення коаліції для постачання Україні ракет середньої та великої дальності. За словами французького президента, було вирішено “створити коаліцію для глибоких ударів і відтак ракет середньої та великої дальності та бомб”.

Нагадаємо, ми писали, що за підсумками 17-го засідання у форматі “Рамштайн”, яке проходило в онлайн-режимі за участі близько 50 країн, була створена коаліція розвитку ППО.

  • Вас також може зацікавити:

Україні продовжують надавати допомогу: що отримали ЗСУ, а чого не вистачає

Спікер Конгресу Джонсон відкинув законопроєкт про допомогу Україні: заява

НАТО може змінити курс: яким буде постачання зброї Україні

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *