Допомога Україні – Британія передасть ЗСУ понад 10 тисяч БПЛА

Велика Британія виділить 325 мільйонів фунтів стерлінгів, тобто приблизно 415 млн доларів для забезпечення протягом 2024 року Збройних Сил України сучасними безпілотними платформами.

Про це повідомив міністр оборони країни Грант Шаппс.

Читайте: Буде більше “бавовни”: Україна може отримати тисячі дронів з ШІ

Наголошується, що фінансування повинно забезпечити надходження понад 10 000 безпілотних платформ, більшість із яких є FPV-дронами, 1000 ударних безпілотників, які були розроблені у Великій Британії, а також розвідувальних та морських дронів.

Зазначається, що йдеться про розширення пакета безпілотників на 200 млн фунтів.

Я нарощую наше зобов’язання озброїти Україну передовими новими безпілотниками, що надходять безпосередньо з провідної світової оборонної промисловості Великої Британії — прямо з заводу на лінію фронту“, – заявив британський міністр, закликавши міжнародних партнерів також приєднатися до Британії.

У оборонному відомстві заявили, що ЗСУ використовують зброю, надану Великою Британією, з “безпрецедентним ефектом”, натякаючи на атаки на Чорноморський флот Росії.

Оскільки понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів із цього пакета буде витрачено на морський потенціал, Україна продовжить змінювати ситуацію в Чорному морі“, — зазначили у міністерстві.

Британське відомство також наголосило, що завдяки високоефективному застосуванню різних типів набагато дешевших безпілотників українські військові заслужили значної уваги.

Нагадаємо, що Уряд Великобританії готовий витратити для виробництва снарядів для ЗСУ 245 мільйонів фунтів стерлінгів, тобто близько 310 мільйонів доларів США.

  • Читайте також:

Дрони, техніка і не тільки це: Україна отримала нову партію допомоги від країни НАТО

Україна отримає від Британії ще одну велику партію дронів

Керувати безпілотниками по-новому: як працюватиме нове Командування дронами

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *