Допомога Україні – США думають залучити 200 млн доларів допомоги

В Адміністрації президента Сполучених Штатів Джо Байдена обмірковують над тим, чи вдасться залучити до 200 млн доларів з фінансування власної армії для оперативної допомоги Україні.

Про це інформує агенція Bloomberg, посилаючись на джерела.

Читайте також: У якому випадку НАТО воюватиме з Росією: у Пентагоні зробили заяву

Як зазначається, кошти могли б піти на оплату критично необхідного озброєння, снарядів та іншого обладнання, адже українські військові потерпають від нестачі артилерії і снарядів до неї, а росіяни повільно просуваються на передовій.

Обговорення можливого використання невеликого обсягу резервів Міністерства оборони США демонструють зусилля Адміністрації Президента знайти будь-яку допомогу для ЗСУ, доки проєкт закону про виділення 61 мільярда доларів Україні затримується в Конгресі. Проте остаточного рішення нема.

Пентагон регулярно закликає Конгрес якомога швидше підтримати законопроєкт. Міноборони вважає, що це єдиний спосіб цілковито задовольнити потреби української армії на фронті.

Агенція нагадує, що наприкінці січня Україна попередила союзників проте, що їй не вистачає боєприпасів і що Росія перевершує її озброєнням, і, можливо, доведеться розподіляти ресурси на лінії фронту, яка простягається на 1,5 тис. кілометрів.

У Євросоюзі зараз працюють над очолюваним Чехією планом щодо постачання близько 800 тис. боєприпасів для України з країн, що не входять до ЄС, протягом найближчих тижнів, після того, як не змогли виконати зобов’язання надати Києву мільйон власних артилерійських снарядів.

Країни ЄС надали приблизно половину суми, яку вони зобов’язалися, але вирішили збільшити потужності, щоб виробити приблизно 1,4 мільйона одиниць до кінця року. Союзники також працюють над тим, щоб допомогти Україні збільшити внутрішнє виробництво.

За деякими оцінками, РФ досягла артилерійського та оновленого потенціалу у близько 4 мільйонів снарядів, а також імпортувала сотні тисяч снарядів та іншого озброєння з Північної Кореї та Ірану.

Нагадаємо, 1 березня, президент США підписав закон щодо короткострокового фінансування. Ухвалення тимчасового бюджету дозволить уникнути шатдауну, тобто припинення функціонування установ уряду.

  • Вас також може зацікавити:

Гроші будуть, але в пакеті: чи отримає Україна доходи від заморожених активів РФ

Сенат США ухвалив важливе рішення щодо допомоги Україні: залишилося фінальне голосування

Чинник Джонсона: чи підтримають у Конгресі США допомогу Україні

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *