Поліція Польщі “спихнула” 26 злочинів на психічно хворого українця – ЗМІ

Поліція Польщі  спихнула  26 злочинів на психічно хворого українця - ЗМІ

Фото: Policja Lubelska
Поліцейські вирішили задіяти українця у своїй оборудці, щоб “поліпшити” статистику розкриття злочинів

Польські журналісти встановили, що в обмін на хот-дог 35-річний громадянин України мав зізнатися в десятках злочинів.

Поліція польського Вроцлава причетна до оборудки з безпритульним українцем з вадами психічного розвитку. Зокрема, на чоловіка “повісили” десятки злочинів в обмін на хот-дог. Про це написало місцеве видання Wiadomości.

Польські правоохоронці намагалися коштом українця покращити статистику викривання злочинів.

Рішенням воєводського коменданта поліції у Вроцлаві Павла Полтожицького створена спеціальна інспекційна група, що перевіряла, чи не було порушень і незаконних дій службовців. Нині перевіряються всі справи, пов’язані з безпритульним громадянином України. 

Аферу поліцейських викрили журналісти програми Держава в державі. Ті з’ясували, що працівники відділку поліції Вроцлава вирішили спихнути вину за десятки злочинів на психічно хворого безпритульного громадянина України. Зокрема, в обмін на хот-дог 35-річний чоловік на ім’я Сергій мав зізнатися у 26 злочинах, з яких він, імовірно, скоїв лиш кілька.

Один з офіцерів поліції на умовах анонімності розповів, що українця затримали під час спроби зламу автівки. Правоохоронці зрозуміли, що чоловік психічно хворий. Його пригостили хот-догом і вирішили задіяти у своїй оборудці. Чоловіку приписали раніше нерозкриті злочини. Таким чином польска поліція могла закрити ці кримінальні справи.

У протоколах про психічні проблеми затриманого не згадували, тому експерти-психіатри його не обстежували. Чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, пожежа у гуртожитку в Польщі сталася в четвер, 4 січня. За допомогою гідравлічного підйомника і пожежних драбин було евакуйовано з балконів 28 осіб, решта мешканців вибралися з готелю самотужки.

Влада Польщі пообіцяла покарати тих, хто розсипає українське зерно

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *