Росія готує територіальні претензії до США – The Moscow Times

Росія готує територіальні претензії до США - The Moscow Times

Фото: NASA
Росія готує територіальні претензії до США щодо Берингової протоки

Напередодні Путін повідомив про необхідність пошуку та повернення нерухомості за кордоном.

Росія розглядає можливість відмови від виконання радянсько-американської “угоди Шеварднадзе – Бейкера”, відповідно до якої було розмежовано морський простір Берингової протоки. Про це у середу, 21 лютого, пише The Moscow Times з посиланням на члена комітету з міжнародних справ Розу Чемеріс.

Вказується, що підписаний 1990 року договір, згідно з яким США отримали близько 30 тисяч кв. км виняткової економічної зони СРСР та понад 40 тисяч кв. км шельфу, найближчим часом може бути денонсовано.

“Наступним (на денонсацію, – ред.) буде угода про співпрацю щодо Берингової протоки, укладена 1990 року між Шеварднадзе та держсекретарем США Джеймсом Бейкером”, – заявила Чемеріс.

Як повідомляє видання, її слова підтвердив заступник міністра сільського господарства Максим Увайдов, який також був присутнім на засіданні.

Російський диктатор Володимир Путін розпорядився виділити гроші на пошук, оформлення та юридичний захист закордонної нерухомості, що належить Росії, включаючи період часів СРСР та Російської імперії.

Вперше у світі. РФ почали позбавляти нерухомості

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *