У NAUDI привітали законопроект про ДАСУ 10454

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №10454, який вирішує проблему між ДАСУ та постачальниками щодо рівня прибутку в оборонних закупівлях.

Це прокоментували в NAUDI(Національна асоціація українських виробників в галузі оборони).

“Щасливі, що зусилля, які докладали представники NAUDI протягом кількох місяців у цьому питанні, не були марними. Можемо констатувати, Що сьогодні держава зробила крок для забезпечення виробникам озброєння сприятливих умов для роботи та розвитку.Законопроєкт направлений на удосконалення правового регулювання ціноутворення в оборонних закупівлях під час дії правового режиму воєнного стану”, – зазначили в Асоціації.

В NAUDIвказали, що документ має остаточно виправити ситуацію, яка виникла між українськими підприємствами ОПК і Державною аудиторською службою, адже згідно з позицією контролюючих органів, оборонні компанії мали працювати без прибутку.

У NAUDI розповіли, що продовж кількох місяців послідовно відстоювала необхідність регулювання ціноутворення в оборонних закупівлях, а в січні 2024 брали активну участь у створенні відповідного законопроєкту.

“Розвиток підприємств ВПК – гарантія забезпечення обороноздатності нашої держави та двигун української економіки. Просимо Президента України підписати Закон”, – підсумували в NAUDI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *