Допомога Україні: Конгрес взяв паузу до березня

Допомога Україні: Конгрес взяв паузу до березня

Фото: Getty images
Конгресмени завершили роботу, не розглянувши допомогу Україні

Конгресмени достроково завершили робочий тиждень і пішли на майже двотижневу перерву, так і не розглянувши законопроєкт про допомогу союзникам.

Палата представників Конгресу США пішла на перерву до 28 лютого, так і не розглянувши законопроєкт про допомогу союзникам, серед яких Україна, повідомляє Голос Америки.

Отже, вирішення питання найближчими тижнями чекати не слід. Ба більше, коли законодавці повернуться до роботи наприкінці лютого, головним питанням буде знову уникнути шатдауну у США.

Раніше повідомлялося, що Конгрес США обговорює два “плани Б” у питанні допомоги Україні. Один зі шляхів схвалення законопроєкту – процедура, що виносить питання на голосування в обхід комітетів і спікера.

Як відомо, 13 лютого Сенат США підтримав пакет, який передбачає понад 60 млрд доларів для України – переважно на військову допомогу. Але рішення Сенату недостатньо для виділення грошей – законопроєкт має пройти Палату представників.

Джонсон спотикання: чи вдасться “дотиснути” допомогу США для України

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *