Допомога Україні – Чехія знайшла спосіб дістати 3,5 млн снарядів

Президент Чехії Петер Павел заявив, що його країна знайшла спосіб для організації передачі 3,5 мільйони снарядів для України за кілька тижнів, але для цього треба додаткове фінансування.

Про це він повідомив у Мюнхені на панельній дискусії за участі керівників 5 держав-членів Євросоюзу на “Українському ланчі”, передає “Європейська правда”.

Читайте також: Не лише Німеччина: ще одна країна підписала угоду про безпеку України

“Наразі ми знайшли півмільйона снарядів калібру 155 мм, і 3 мільйони снарядів калібру 122 мм, які ми зможемо переправити (в Україну – “Апостроф”) за кілька тижнів, якщо знайдемо фінансування на це. Ми звернемося за цією допомогою до партнерів в США, Німеччині, Швеції тощо”, – сказав Павел.

Відповідні снаряди Чехія шукала по світу та у співпраці з партнерами по НАТО. Президент також окремо відзначив Данію, Нідерланди та Канаду, які забезпечили ресурси, аби передати військове обладнання до Чехії, звідки його направляють до ЗСУ.

“Нам треба підтримувати Україну у постачанні боєприпасів з усіх можливих джерел. Нам треба бути такими ж інновативними і гнучкими, як українські солдати, і шукати військове обладнання усюди”, – наголосив Павел.

Нагадаємо, 16 лютого президент України Володимир Зеленський у Берліні підписав двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

  • Вас може зацікавити:

Вихід з Авдіївки і трибунал над Путіним: ключові заяви Зеленського на Мюнхенській конференції

Дрони, техніка і не лише це: Україна отримала нову партію допомоги від країни НАТО

Країни НАТО передадуть Україні мільйон дронів: Столтенберг розкрив деталі

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *