Політолог пов’язав спроби захоплення Cosmolot з Гетманцевим

Головний інвестор Cosmolot Арнульф Дамерау заявив про спробу рейдерського захоплення компанії, незаконні дії пов’язують з Данилом Гетманцевим.

Про це повідомляє політолог Володимир Манько для сайту “Цензор.нет”.

“Головний інвестор Cosmolot Арнульф Дамерау заявив про спробу рейдерського захоплення компанії. За його словами, він особисто зустрічався з організатором атаки у Відні, і той сказав, що якби йому належало 50% Cosmolot, проблеми б закінчились… За інформацією адвоката Миколи Демідова, представник від голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева зустрічався з Арнульфом Дамерау у Відні. Предметом зустрічі було вирішення проблем з українськими правоохоронними органами. Саме представник Гетманцева пропонував переписати 50% акцій Cosmolot на пов’язану з ним особу, в іншому випадку компанію чекають проблеми” – зазначає Манько.

“Після відмови переписати компанію, Cosmolot піддався медіа атаці. Після цього в гру включились підконтрольні Гетьманцеву податкова та БЕБ, нарахувавши міфічну нібито не сплату податків та арешт рахунків компанії. Саме Гетьманцев курує сферу грального бізнесу в Україні, бо він являється вихідцем з цієї сфери, був співвласником “МСЛ” – йдеться в матеріалі.

За словами політолога Володимира Манько, свого часу Гетьманцев відкрито зізнавався ЗМІ про наявність конфлікту інтересів і обіцяв не займатися питаннями грального бізнесу у парламенті. Однак своє слово він тримав не довго.

“Ситуація в Україні щодо бізнес-клімату погіршується щодня, на що почали вказувати навіть наші західні партнери. Участь голови комітету фінансів провладної фракції Данила Гетьманцева в процесах штучного тиску на компанію Cosmolot шкодить іміджу на міжнародній арені. Саме такі історії призводять до зменшення міжнародної допомоги нашій воюючій країні” – підсумовує Володимир Манько.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *