Іван Шмуратко виступув на Євро-2024 з плямою крові – фото і відео

Український фігурист Іван Шмуратко під час відкриття довільної програми на чемпіонаті Європи-2024 з фігурного катання вийшов у сорочці з червоною плямою, яка символізує смерть від ракет. Він показав історію дитини, яку вбили ракети та її шлях після смерті.

Про це він повідомив у коментарі “Суспільне Спорт”.

Читайте також: Адольф Путін і його посіпаки: в Чехії придумали дизайн для олімпійських збірних РФ і Білорусі

Шмуратко виступив першим у довільній програмі чемпіонату. 22-річний спортсмен розповів, що червоною плямою на сорочці хотів зобразити смерть від ракети, а сам виступ присвятив астралу – стану між життям і смертю.

“Який зміст вкладав? Астрал, між життям та смертю. Не більше, і не менше. Неспівставно більше можна передати, ніж словами. Елемент з кров’ю? Бо ось так воно є, буквально. Люди від ракет так вмирають, з кров’ю”, – зазначив фігурист.

Він також хотів вийти на світовий рівень сприйняття змістом свого виступу, за який спортсмен отримав 140.70 балів – 12-й результат у довільній програмі. А за сумою балів за коротку та довільну програму мав 210.65 бала – це 14-те місце.

“Передусім, це було внутрішнє відчуття для виходу на світову, широку аудиторію. “Скрипка грає” Василя Зінкевича мені дуже імпонує, буду ще показувати. Ми з Михайлом Лейбою вирішили зробити щось більш доступне для широкої аудиторії. [У довільній програмі] були [композиції] Людовіко Ейнауді та Олафура Арнольдса”, – пояснив Шмуратко.

У своїй короткій програмі він показав історію дитини, яку вбиває ракета, та батька, що продовжує жити з цим болем далі.

На третій день чемпіонату Європи з фігурного катання розіграють другий комплект нагород: перший здобули італійці Лукреція Беккарі та Маттео Гуарізе у парах. Шмуратко показав 19-й результат у короткій програмі, вперше виступивши на чемпіонаті Європи за два роки.

Нагадаємо, Іван Шмуратко на зимових Олімпійських іграх-2022 у Пекіні змусив російського журналіста розмовляти українською.

  • Вас може зацікавити:

Допуск росіян і білорусів на Олімпіаду – 2024: Україна різко відповіла МОК

Спорт “поза політикою”? МОК дозволив росіянам і білорусам їхати на Олімпіаду 2024

УЄФА не включила збірну Росії до Ліги націй сезону 2024/2025

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *