Законопроєкт про мобілізацію відкликали – що буде далі

Скандальний проєкт закону про мобілізацію №10378 відкличуть з Верховної Ради України для доопрацювання. Відтак голосування у першому читанні, яке мало відбутися у четвер, 11 січня, не буде.

Про це повідомив голова фракції “Слуга Народу” в парламенті Давид Арахамія за підсумками закритої наради з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради.

Читайте також: Альтернативний проєкт: яке покарання пропонують в Раді для ухилянтів та співробітників ТЦК

Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню. Але всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації”, – прокоментував Арахамія скандальні зауваження щодо норм проєкту закону.

За його словами, за результатами наради з представниками політичних сил і Генерального штабу ЗСУ законопроєкт буде повернуто ініціатору – Кабінету Міністрів України. Також розробникам буде передано пропозиції, вже напрацьовані на Комітеті та у робочих групах.

Разом з тим, рішення про відкликання законопроєкту було неознозначно сприйнято народними депутатами. Так, нардеп Ярослав Залізняк додав, що тепер невідомо, чи буде ухвалено взагалі будь-який законопроєкт про мобілізацію, зміни в проведенні якої гостро потребує наше військо.

Нагадаємо, у Раді зареєстрували альтернативний законопроект про мобілізацію, одним з авторів якого є нардеп Дмитро Разумков.

  • Вас може зацікавити:

В режимі цейтноту: чи можна обійтися без законопроекту про мобілізацію

Є над чим працювати: нардепи розповіли, як мінятимуть правила мобілізації

Багатодітних українців не випускають за кордон: які документи мають бути у військовозобов’язаних

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *