Петро Порошенко має високий антирейтинг через схеми під час президентства

Причини недовіри 75,7% українців до лідера Євросолідарності Петра Порошенка можуть полягати у збагаченні під час війни, непрозорих схемах заробітку, перемовинах з ворогами України.

Так прокоментував високий антирейтинг Порошенка політичний експерт Олексій Курпас у своєму блозі на korrespondent.net.

За словами експерта, високий рівень недовіри українців до Порошенка сформувався не за один день та має під собою вагоме підгрунтя.

“Тут і брехня закінчити АТО за тиждень. Тут і “Жму руку! Обнимаю!”, яке “криголам” улесливо шепотів у вухо путлєру відразу після того, як в ефірі зі сльозами на очах розповідав про наших полеглих під Дебальцеве воїнів. Торгівля на крові українців – фабрика Рошен у Липецьку за часів АТО. Схематоз із Медведчуком по газовій трубі. Торгівля з ДНР та ДНР під платівку “Роттердам+”. І відпочинок на яхтах та Мальдівах. І розкрадання друзями-Свинарчуками української оборонки, через що ми виявилися неготовими технічно до широкомасштабного вторгнення ворога”,- зазначає експерт.

Окрім цього, Курпас вказує як причину високого антирейтингу і дії Порошенка під час війни.

“Тут і сини, які ховаються в Лондоні та інших країнах від мобілізації. Фантастичне збагачення за ці два роки… Як можна чесно заробити майже 1 млрд в той час, коли українці стають бідніше, а країна просить міжнародної допомоги? Ось чому 41% опитаних вважає, що моральні якості Порошенка найгірше підходять для сучасної України”, – наголошує Олексій Курпас.

Серед причин розчарування українців у Порошенку політичний експерт зазначає розходження публічної позиції та висловів експрезидента із його діями.

“Важко розраховувати на народну любов, якщо ти однією рукою під камери передаєш три “київських торти” на фронт, а іншою береш від проросійського Орбана 37 мільйонів… Сіє зневіру, збагачується та піариться на крові: ось чому Порошенко – №1 серед найбільш шкідливих політиків 2023 року”, – резюмує Курпас.

Як повідомлялось, згідно з опитуванням ActiveGroup, Петру Порошенку не довіряють 75,7% українців. Повністю довіряють лідеру “Європейської солідарності” лише 5,2% опитаних.

До цього народний депутат потрапив у скандал із отриманням 37 мільйонів від уряду Орбана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *