Сі Цзіньпін назвав “возз’єднання” Китаю з Тайванем “неминучим”

Сі Цзіньпін назвав  возз єднання  Китаю з Тайванем  неминучим

Сі Цзіньпін заявив про неминуче “возз’єднання” Тайваню з Китаєм

Водночас китайський лідер вчергове застеріг від спроб проголошення незалежності Тайваню від КНР.

Глава КНР Сі Цзіньпін заявив про неминуче “возз’єднання” Тайваню з материковим Китаєм і пообіцяв рішуче протидіяти будь-яким спробам “відділення” Тайваню від Китаю. Про це він сказав під час виступу на симпозіумі з нагоди 130-ї річниці від дня народження засновника КНР Мао Цзедуна, передає Xinhua.

 
“Реалізація повного возз’єднання Китаю є неминучою тенденцією. Це найбільший національний інтерес і те, чого хочуть люди”, – заявив Сі Цзіньпін.
 
Лідер КНР зауважив про необхідність більш сумлінно впроваджувати політику правлячої в Китаї Компартії стосовно розв’язання питання Тайваню та підтримки принципу одного Китаю і Консенсусу 1992 року (коли Китай та Тайвань визнали єдність Китаю – ред.).
 
Крім того, Сі Цзіньпін підкреслив необхідність розвивати взаємодію з Тайванем в усіх сферах та закликав сприяти мирному розвитку відносин між материком і островом.
 
Водночас він вчергове застеріг від спроб проголошення незалежності Тайваню. “Ми рішуче перешкоджатимемо будь-кому домагатись відділення Тайваню від Китаю”, – наголосив Сі Цзіньпін.

Нагадаємо, раніше Сі Цзіньпін запевняв, що КНР найближчими роками не нападе на Тайвань. Офіційний Пекін заявляв, що готовий створити широкі можливості для мирного возз’єднання з Тайванем, але не допустить спрямованої на незалежність острова “сепаратистської” діяльності.  

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *