Обстріл України – буде додаткова допомога чи ні – реакція Байдена

На тлі масованої ракетної атаки РФ на українські міста 29 грудня президент США Джо Байден закликав американських конгресменів у наступному році схвалити подальшу військову підтримку України.

Про це повідомляють у Білому домі.

Американський лідер зазначив, що російська атака є яскравим нагадуванням світові, що мета російського диктатора Володимира Путіна залишається незмінною, та наголосив, що його “треба зупинити”.

Читайте: Допомога вже готова: країна-союзник України відреагувала на терор з боку росіян

Очільник Білого дому зауважив, що для відбиття цього удару Україна розгорнула системи протиповітряної оборони, які раніше поставили Сполучені Штати, а також союзники та партнери.

Американський народ може пишатися життями, які ми допомогли врятувати, і підтримкою, яку надали Україні, щоб вона захищала свій народ, свою свободу та незалежність“, — наголосив Джо Байден.

Утім він підкреслив, що якщо Конгрес не “вживе термінових заходів у новому році”, то Сполучені штати не зможуть більше надсилати зброю та системи протиповітряної оборони, необхідні Україні.

Байден вважає, що Конгрес повинен “активізуватися і діяти без подальших зволікань”.

Ставки цієї боротьби виходять далеко за межі України. Вони впливають на весь Альянс НАТО, безпеку Європи та майбутнє трансатлантичних відносин. Путін не просто намагався знищити Україну, він також погрожував деяким нашим союзникам по НАТО… Ми не можемо підвести наших союзників і партнерів. Ми не можемо підвести Україну. Історія суворо судитиме тих, хто не відповідає на заклик свободи“, — підсумував Джо Байден у своєму зверненні.

Нагадаємо, що 29 грудня під час чергового масованого обстрілу російська ракета влучила у пологовий будинок у Дніпрі. Молодим матерям та новонародженим дивом пощастило врятуватися.

Читайте також:

Метро “Лук’янівська” теж дісталось: фото ранкових руйнувань в Києві

Одним – війна, іншим – гроші: після удару по Києві таксисти різко підняли ціни, фото

Запустили понад 100 ракет: озвучено цифри про масштаби і наслідки ударів по Україні

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *