Суд над Романом Червінським – проти розвідника порушено нову справу – деталі

Колишньому українському розвіднику Роману Червінському, який з квітня знаходиться під арештом за “перевищення повноважень”, отримав підозру в спробі заволодіти 100 тисяч доларів США, видаючи себе за посадовця Державної фіскальної служби.

Про це інформують у Київській міській прокуратурі.

Читайте: Затримано українського офіцера, який планував вкрасти російський літак: всі деталі шпигунської історії

У відомстві зазначають, що повідомлено про підозру громадянину України у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману в особливо великих розмірах, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства, в липні 2020 року підозрюваний, видаючи себе за впливового посадовця Державної фіскальної служби України, спільно з іншими особами намагався заволодіти коштами підприємця в сумі 100 тисяч доларів США.

Він обіцяв вирішити питання щодо повернення підприємцю затриманої партії тютюнових виробів шляхом передачі зазначених коштів службовцям Державної фіскальної та Державної податкової служб України.

Правоохоронці не вказують ім’я підозрюваного, утім, як пише “Українська правда” з посиланням на власні джерела, власне, йдеться про Романа Червінського.

СБУ затримала Червінського 24 квітня 2023 року й наступного дня йому призначили арешт на два місяці без права на заставу. 19 червня Шевченківський суд Києва продовжив арешт на місяць, а 18 липня той же суд продовжив арешт ще на два місяці. 7 грудня Київський апеляційний суд залишив Червінського під вартою без зміни запобіжного заходу. Він перебуватиме під вартою до 10 лютого 2024 року.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на думку розслідувачів The Washington Post, “координатором” атак на російські газопроводи “Північний потік” та “Північний потік-2” міг бути полковник Сил спецоперацій ЗСУ Роман Червінський.

Вас може зацікавити:

Суд виніс нове рішення у справі розвідника Червінського: що відомо

Справа екс-розвідника Романа Червінського: полковника готові взяти на поруки

Слідство ще має довести причинно-наслідковий звʼязок: військовий експерт про справу розвідника Червінського, відео

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *