Провайдер із Київщини поскаржився на пошкодження майна з боку ДТЕК

Компанія “Бест” просить захисту у Мінцифри

28 грудня працівники інтернет-провайдера “Бест” у селі Стоянка Київської області зафіксували, як монтажники компанії ДТЕК пошкоджують обладнання, яке належить їхній компанії, розміщене на опорах. Як доказ компанія “Бест” надала відео, на якому зафіксовано дії працівників ДТЕК.

У компанії “Бест” заявляють, що готують звернення до поліції для відкриття кримінальної за ст. 360 КК – умисне пошкодження ліній зв’язку, що карається штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами терміном до 1 року, або обмеженням волі терміном до 2 років.

“Відповідальний за цей злочин – начальник департаменту роботи з операторами ДТЕК Яницький Андрій Валерійович”, – заявили в компанії “Бест” і додали: “Звертаємося до міністра цифрової трансформації Федорова щодо захисту прав операторів, які страждають від дій монополіста ДТЕК”.

За повідомленням інтернет-провайдера “Бест”, вони змушені співпрацювати з ДТЕК, який має монопольне становище на ринку та бере плату за розміщення мереж інших операторів на електроопорах. Як стверджують у “Бест”, їх компанія своєчасно оплачує рахунки та робить запити на оформлення нових ліній.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *