Адмірал США пояснив, навіщо Україні давати зброю

Адмірал США пояснив, навіщо Україні давати зброю

Фото: y Mass Communication Specialist 1st Class Eric Dietrich/Released
Адмірал у відставці Джеймс Ставрідіс

Україна має якнайшвидше отримати додаткову військову допомогу від Штатів для боротьби з вторгненням Росії.

Колишній командувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі, адмірал у відставці Джеймс Ставрідіс в етері недільного радіошоу Cats Roundtable закликав Захід негайно надати Україні всю необхідну військову підтримку. Про це у неділю, 24 грудня, пише Голос Америки.

“Це дуже небезпечна ситуація, і реальні дії фактично не в Києві. Справжні дії відбуваються у Вашингтоні… Ми повинні надати військову підтримку Україні. Їхня справа справедлива”, – заявив Ставрідіс.

Він вказав, що російська армія вже зазнала значних втрат “при цьому жоден солдат США не був убитий або навіть підданий ризику”. Ставрідіс підкреслив, що на це було витрачено всього 5% річного оборонного бюджету США.

“Ми можемо собі це дозволити, і ми повинні. Я стурбований війною в Україні лише в тому випадку, якщо США та наші європейські союзники не виконають взяті нами зобов’язання щодо підтримки України”, – сказав адмірал.

Нагадаємо, у Сенаті США заявили, що питання подальшого надання Сполученими Штатами Америки допомоги Україні буде вирішуватися вже наступного року.

Білий дім закликав Конгрес США не зволікати з ухваленням рішення щодо нової допомоги Україні. Там підкреслили, що перемога Путіна означатиме загрозу усьому світовому порядку. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *