Путін хоче припинення вогню чи ні – в ISW пояснили сигнали Путіна про припинення війни

Заяви президента РФ Володимира Путіна щодо можливого припинення вогню спрямовані на те, аби зірвати військову допомогу Україні.

Про це йдеться у новому огляді Інституту вивчення війни ISW.

Аналітики запевняють, що очільника Кремля Володимира Путіна не цікавлять мирні переговори та можливе припинення вогню в Україні.

Читайте також: Путін одержимий Україною: Кучма застеріг від сподівань на мир з диктатором

Усі “сигнали” Путіна щодо перемир’я спрямовані на те, аби зірвати військову допомогу Україні. Аналітики спостерігали подібну політику очільника Кремля взимку 2022-2023 років, коли він намагався ввести в оману західних політиків та змусити Київ сісти за стіл переговорів.

“Путін може вимагати тимчасового припинення вогню, яке принесе користь Росії, оскільки дасть їй час підготуватися до нової агресії проти України. Видання The NYT зауважило, що публічна риторика Путіна, який нещодавно підтвердив максималістські цілі Росії, рівносильні повній капітуляції України та Заходу, та суперечить оголошеному приватному бажанню Путіна оголосити перемогу і рухатися далі“, – йдеться в огляді ISW.

Аналітики також звертають увагу на те, що “сигнали” від Путіна щодо можливого припинення вогню стали частіше з’являтися в інформаційному просторі у той момент, коли ЄС та США не можуть домовитися стосовно військової допомоги Україні та напередодні майбутніх виборів американського президента.

Заяви очільника Кремля щодо мирних переговорів більше свідчать про те, що Москва зацікавлена лише у повній перемозі Росії, додали аналітики.

Раніше ми розповідали, що Зеленський відповів “миротворцям” щодо війни з Росією.

Вас може зацікавити:

Україну готують до переговорів: хто може стати гарантами миру і як доведеться домовлятися

“Це тиск реальності”: експерт розповів, що на Заході думають про перемовини України і Росії

Жодних перспектив миру: Ердоган зробив нову заяву після зустрічі з Путіним

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *