Олег Крот і Фундація Течія передала Силам оборони спорядження на 60 млн доларів

ГО “Фундація Течія”, співзасновником якої є бізнесмен Олег Крот, з початку повномасштабного вторгнення підтримує оборону та безпеку України та допомагає забезпечувати потреби військових, територіальної оборони, вимушених переселенців та медичних закладів.

Загалом з лютого 2022 громадська організація спрямувала на наближення перемоги України 60 млн доларів.

За обсягами допомоги ГО “Фундація Течія” може увійти до лідерів рейтингу державних, недержавних фондів та громадських організацій, які найефективніше залучають гроші для підтримки українців та Збройних Сил під час російської агресії. Цей рейтинг заснувало видання Forbes і враховуючи обсяги фінансової допомоги, які ГО “Фундація Течія” спрямувала на армію, організація може увійти до Топ-5 фандрайзерів.

Лише торік ГО “Фундація Течія” виділила

  • 21,2 млн доларів на закупівлю бронежилетів для військових (7,09 млн),
  • смарт-оптики (5,24 млн), тактичного одягу та спорядження (4,33 млн),
  • польских розвідувальних дронів FlyEye (2,33 млн)
  • та тактичні аптечки (1,54 млн).

Інші статті видатків зайняли не менше ніж 500 тисяч доларів. На ці кошти закупили засоби спецзв’язку, дрони для розвідки, генератори та захищені ноутбуки.

Частину грошей бізнесмен Олег Крот виділяє із власних коштів, бо як українець, меценат та бізнесмен розуміє важливість підтримки Сил оборони, які щодня ризикують життям заради захисту України і потребують сучасної зброї та техніки, щоб протистояти ворогу.

Крім цього, “Фундація Течія” співфінансувала обіди для переселенців, пацієнтів київських лікарень та тероборонців. В організації не поділяють підтримку на першочергову чи другорядну і усвідомлюють, що через війну постраждали різні верстви населення. Частина українців втратила житло через ракетні обстріли, були змушені виїхати зі своїх населених пунктів через окупацію міст та сіл росіянами. Частина людей продовжує хворіти та чекає на лікування. Кожна з цих категорій потребує підтримки, тому ГО “Фундація Течія” продовжує виділяти кошти на потреби українців, які постраждали через воєнні дії або несуть службу у лавах ЗСУ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *