Групова повістка футболістам Оболоні – клуб виступив з офіційним спростуванням

Керівництво футбольного клубу “Оболонь” спростувало інформацію про масове вручення повісток від Територіального центру комплектування та соціальної підтримки гравцям.

Про це йдеться на сторінці клубу у соцмережі Facebook.

Читайте також: Українцям готують нові правила мобілізації: що пропонують в Раді

“Інформація що розповсюдилася у публічній площині про те, що у ФК Оболонь Київ надійшла групова повістка на 25 людей від ТЦК не відповідає дійсності”, – наголосили у клубі.

Там зазначили, що жодному з гравців не надходили повістки, оскільки всі військовозобовʼязані працівники клубу дотримуються усіх необхідних законів. Йдеться про “Про оборону України”, “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, “Про військовий обовʼязок і військову службу”.

Також додали, що відповідно до урядової постанови від 27 січня 2023-го №76, клуб має статус “критично важливого підприємства для функціонування економіки”. У зв’язку з цим всі футболісти клубу мають бронювання на весь період мобілізації.

Раніше ведучий програми “ТаТоТаке” Михайло Співаковський заявив, що гравці “Оболоні” отримали повістки від ТЦК.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали про те, для чого нардепи хочуть відправити жінок у ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Проблему можна вирішити швидко: як розвернути мобілізацію в Україні

Нардепи за, Зеленський проти: чи чекати в Україні мобілізацію жінок

Чи будуть жінок мобілізувати на передову? Безугла пояснила нюанс нового законопроєкту

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *