Екс-міністр Злочевський може отримати контроль над Сахалінським родовищем

Видобуток на Сахалінському родовищі ймовірно намагаються кулуарно передати в руки скандальному ексміністру екології Миколі Злочевському.

Про це повідомив політичний оглядач Михайло Шнайдер, пише “Телеграф”.

“Прямо зараз намагаються передати видобуток на Сахалінському родовищі в руки Злочевському. Всім відомому регіоналу, на якому висить просто купа кримінальних справ. Кажуть, йому допомагають на дуже високому рівні та лобіюють це питання для того, щоб йому погодили розширення за рахунок відібраної в “Укрнафтобуріння” ліцензії”, – написав експерт.

Шнайдер вказав, що 30 листопада, лише через два дні після винесення судового рішення, яким Шостий апеляційний адмінсуд скасував спецдозвіл з видобутку газу на Сахалінському родовищі для Укрнафтобуріння, “таке собі ТОВ “Системойлінжинірінг”, яке здійснює видобуток газу на Водянівській площі і згідно YouControl належить донькам ексміністра екології Злочевського Каріні і Анні, нібито подало до Держгеонадра заяву на підтвердження запасів поблизу Сахалінського родовища, видобуток на якому припинено понад 3 тижні тому.

“І Сахалінське, і Водянівське родовища знаходяться в межах Богодухівського району Харківської області й фактично являють собою одне велике нафтогазове родовище. Це повністю підтверджує озвучену нещодавно інформацію народним депутатом Олексієм Кучеренком, що за зупинкою роботи УНБ стоїть саме Злочевський. Другим етапом після підтвердження запасів, за заявою компанії ексміністра, стане заява про розширення існуючого спецдозволу яким оперує “Системойлінжинірінг” на площі, які входять саме до Сахалінського газового родовища і належали Укрнафтобурінню”, — заявив оглядач.

Шнайдер заявляє, що таким чином відбувається перерозподіл ринку видобування газу із залученням вищих посадових осіб держави: “Злочевський залучив до лобіювання своєї оборудки дуже високопоставлених осіб, які останніми тижнями вже встигли засвітитися в “погодженні переходу спецдозволу УНБ до структур Злочевського з ОП та іншими владними структурами”.

“З фіналізацією “схеми” в Держгеонадра Злочевському допомагає скандально відомий екснардеп від опзж Ігор Абрамович, якого раніше називали сірим кардиналом Держгеонадра”, — заявив політексперт, і додав, що Абрамович ймовірно “зберіг свій плив над Опімахом” (керівник Держгеонадра).

Наприкінці листопада 2023 Шостий апеляційний адмінсуд за зверненням Держгеонадра анулював спецдозвіл на користування надрами (видобування вуглеводнів) Сахалінського нафто-газоконденсатного родовища, власником якого є ПАТ “Укрнафтобуріння” (підпорядковується “Укрнафті”). Рішення щодо анулювання спецдозволу є невідворотнім. За оцінками експертів, зупинка Сахалінського родовища скоротить загальний обсяг українського газового видобутку на 3-5%, а бюджет не отримає мільярди податкових надходжень.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *