Пресконференція Путіна 14 грудня – що сказав президент РФ про війну в Україні

Вперше з 24 лютого президент Росії Володимир Путін наважився провести пряму лінію та пресконференцію. Водночас по всій Україні лунали сигнали повітряної тривоги. Тим часом російський диктатор спробував виправдати повномасштабне вторгнення в Україну, заявивши, що в Газі ситуація набагато гірша.

Основні тези президента РФ публікує “Апостроф”.

Так, Путін жахнувся з того, що відбувається в Газі, назвавши ситуацію катастрофою. Інша річ, за його словами, — війна в Україні.

“У всьому світі бачать… Подивіться на СВО і подивіться на те, що в Газі відбувається. Нічого подібного в Україні немає. Ви згадали про загибель тисяч дітей, жінок. Генсек ООН називав сьогоднішній сектор Гази найбільшим цвинтарем дітей у світі”, – сказав він.

Також президент РФ в черговий раз “заспівав пісеньку” про “споконвічно російські території”, маючи на увазі схід і південь України.

“Весь південний схід України завжди був проросійським, тому що це історичні російські території. У Туреччині добре знають, все Причорномор’я в результаті російсько-турецьких воєн відійшло до Росії. Причорномор’я. Одеса взагалі російське місто. Ми ж знаємо про це. Усі про це добре знають”, – заявив диктатор.

Путін також зробив кілька цікавих заяв про перебіг війни та мобілізацію. За його словами, “мобіки” – зовсім не “мобіки”, а люди, “які добре воюють”. Серед них навіть є 14 героїв Росії, крім інших орденів і медалей.

“На цей момент, безпосередньо в зоні бойових дій перебуває близько 244 тисяч мобілізованих. Що стосується поповнення армії, що йде, то на вчорашній вечір було набрано 486 тисяч осіб за контрактом”, – заявив диктатор, додавши, що наразі ніякої необхідності в новій мобілізації ні.

Читайте також: Путін одержимий Україною: Кучма застеріг від надій на мир із диктатором

Ситуацію з ПВК Путін назвав “пробілом”, допущеним Міноборони РФ. За його словами, діти деяких людей із його ближнього кола воювали у ПВК. Він вважає, що права бійців ПВК мають бути відновлені, вони мають користуватися підтримкою та пільгами, як і всі учасники бойових дій.

Крім того, він натякнув, що не проти повернуться до Стамбульського формату переговорів, але у погіршених для України умовах.

Тим часом у мережі публікують питання, які ставили йому глядачі під час пресконференції, але які не встигли вчасно видалити з екранів. Серед них: “Коли реальна Росія не відрізнятиметься від телевізійної?”, “Чому в Криму роумінг, якщо це Росія?”, “Чому ваша реальність розходиться з нашою дійсністю?”, “За що наша країна бореться в Україні?”, “Коли закінчиться війна? та інші.

Втім, на останнє запитання Путін таки відповів на пресконференції, подавши інформацію вигідно для себе. Він заявив, що війна проти України закінчиться тоді, коли він досягне всіх своїх цілей – денацифікації, демілітаризації та нейтрального статусу України.

Мир буде тоді, коли ми досягнемо своїх цілей. Вони не змінюються. Я нагадаю, про що ми тоді говорили: про денацифікацію в Україні, про демілітаризацію, про її нейтральний статус”, – сказав він.

Він згадав, що у Стамбулі офіційні особи Києва заявляли, що в Україні фашизму немає.

“Ну як ні? Коли національний герой, відомий не просто націоналіст, а нацист Бандера, зведений у ранг національного героя. Як ні? А коли керівник сьогоднішньої адміністрації київської на очах у всього світу стоячи аплодує колишньому солдатові СС, який безпосередньо брав участь у Голокості. Це не прояв нацизму чи що? Тому питання денацифікації – актуальне”, – заявив диктатор.

Він також вважає, що Україна незабаром опиниться без допомоги Заходу, а самостійно зброю вона не виробляє.

“Ну сьогодні Україна майже нічого не виробляє. Ну, намагаються щось там ще зберегти, але все привозять – вибачте за моветон – на халяву все привозять. Але ця халява може колись і закінчиться. І, зважаючи на все, і закінчується помаленьку”, – сказав президент РФ.

Раніше ми опублікували головні тези виступу Зеленського в Університеті оборони США.

  • Вас може зацікавити:

Зброя, гроші та нафта: як Путін із останніх сил “спокушає” мусульман

Вибори Путіна 2024 – що думають росіяни про президентські вибори

Путін вирушив на Близький Схід: чи чекати на арешт диктатора за ордером МКС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *