Безугла запропонувала звільнити Залужного – реакція не змусила себе чекати

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, народний депутат від “Слуги народу” Мар’яна Безугла знову втрапила у скандал, накинувшись із критикою на головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного.

Про це вона написала у Facebook.

Цього разу вона закликала відправити у відставку “військове керівництво”, яке, за її словами, “не має плану війни на 2024 рік”.

Читайте також: Вперше в історії: нардеп з Антикорупційного комітету попався на хабарі біткоінами, фото та відео

“Так, Головнокомандувач ЗСУ не зміг надати план задуму на 2024 рік. Ні великий, ні маленький, ні асиметричний, ні симетричний. Військові просто сказали, що їм потрібно набирати не менше 20 тисяч громадян на місяць”, – заявила Безугла.

За її словами, ця проблема була ще влітку як на засіданнях Ставки, так і у парламенті під час планування бюджету на 2024 рік.

Як ви бачите війну? Чому створення бригади, а не доукомплектування існуючих? Скільки буде коштувати бригада, нова бригада? Це ще нові штаби, пов’язані з бойовими підрозділами? Чи закладати кошти під ротацію та демобілізацію? Що з навчанням? Що з ротаціями? У 2024 році не закладено закупівлю турнікетів взагалі, наприклад? Ви розумієте, що один загиблий коштує державі 15 млн грн, а турнікет типу САТ – у 10 тисяч разів менше? Крім трагедії загибелі, як такої”, – написала Безугла.

На її думку, якщо у військового керівництва немає задуму на 2024 рік, “а всі їхні пропозиції щодо мобілізації зводяться до того, що потрібно більше людей без будь-якої пропозиції щодо змін системи ЗСУ, то таке керівництво має піти”.

Аналітики міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm розцінили слова Безуглої, як такі, що мають “ознаки спланованої ІПСО на користь певних політичних груп і грає на руку країні-агресору РФ”. На думку аналітиків, критика Безуглої на адресу головкому підриває морально-психологічний стан українських військових.

“Такі дії з боку політики стають основою для чуток про “розкол українського суспільства” та нібито про опір політичної верхівки та армії. Ці дії також вкладаються в канву підривної діяльності РФ на Заході з метою зриву поставок озброєння та фінансової допомоги Україні”, – йдеться у повідомленні.

У спільноті нагадали, що ніхто з командирів ЗСУ, включаючи Головнокомандувача, не повинен доповідати Мар’яні Безуглій про стратегічні плани, тому що вона лише заступник голови Комітету і не бере участі в Ставці Верховного Головнокомандувача.

Таку думку висловила й українська журналістка Ганна Молчанова.

Політолог Євген Магда запропонував новий термін для таких інцидентів.

А українська письменниця Оксана Мороз нагадала Безуглій, що такі слова мають руйнівний вплив на інформаційний простір країни.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Мар’яна Безугла нацькувала громадськість на нардепів, за допомогою опитувань у соцмережі.

  • Вас також може зацікавити:

Нардеп Віталій Данилов склав повноваження: оприлюднено текст заяви

Не тільки Щиголь: на свободу вийшов “слуга народу” Одарченко

“Навіщо нам Донецьк, Луганськ і Крим?”: Нові скандальні подробиці справи нардепа від “Слуги народу”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *