Ілон Маск засудив євреїв – реакція Білого дому і рекламодавців соцмережі X

Американський бізнесмен і засновник SpaceX Ілон Маск знову потрапив у скандал за свою позицію. Цього разу він публічно підтримав теорію антисемітської змови, що нібито єврейські громади розпалюють “ненависть до білих”.

Про це Маск повідомив у коментарі в X (колишній Twitter) до антисемітського повідомлення.

Читайте також: Так багато смертей за такий мізер: Маск відзначився цинічною заявою на адресу ЗСУ

У пості йшлося про те, що нібито єврейські громади “просувають саме той тип ненависті до білих, який хочуть, щоб люди припинили використовувати проти них”. У повідомленні також згадувалися “орди меншин”, що буцімто заполонили західні країни. Це одна з популярних теорій антисемітської змови. Засновник SpaceX у коментарі під цим дописом відповів, що це є “справжньою правдою”.

Основні рекламодавці після такого коментаря Маска вирішили призупинити свої рекламні кампанії на платформі X, якою він володіє. Йдеться про такі відомі компанії: Disney, Lionsgate, Warner Bros. Discovery, Paramount і Sony Pictures та Apple, повідомляє The Hollywood Reporter.

“IBM не допускає ворожих висловлювань та дискримінації, і ми негайно призупинили всю рекламу на X, поки розслідуємо цю абсолютно неприйнятну ситуацію”,йдеться у заяві IBM.

Зупинка рекламних кампаній від Disney та Apple особливо вплине платформу Маска, який раніше вже зазначав, що ці компанії є одними з найбільших рекламодавців.

Крім того, Білий дім засудив антисемітський коментар американського мільярдера.

“Ми найрішучим способом засуджуємо цю огидну пропаганду антисемітської та расистської ненависті, яка суперечить нашим основним цінностям як американців”,заявив представник Білого дому Ендрю Бейтс, передає BBC.

Водночас гендиректорка X Лінда Яккаріно намагалася повернути рекламодавців на платформу і захистити позицію компанії.

“Точка зору X завжди була дуже чіткою: дискримінація з боку всіх повинна припинитися – я думаю, що це те, з чим ми всі можемо і повинні погодитися. Коли справа доходить до цієї платформи, X також дуже чітко сказав про наші зусилля по боротьбі з антисемітизмом і дискримінацією. Ніде в світі цьому немає місця – це гидко і неправильно”,написала вона в Х.

Раніше ми писали, що Ілон Маск розсекретив таємне листування з главою Мінцифри України Михайлом Федоровим, пов’язане з відключенням Starlink біля узбережжя Криму минулого року.

  • Вас може зацікавити:

Ілон, помовч краще: українців обурила заява Маска про Революцію Гідності

Маск знову продовжив “ділити” Україну в соцмережах та згадав “Партію регіонів”

Маск наказав відключити Starlink під час атаки ЗСУ біля Криму: спливли цинічні подробиці

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *